20 000 naboer i alarm i gigantbrann i bildekk

Varslet miljøkatastrofe utenfor Madrid.

GIGANTISK BRANN I GAMLE BILDEKK:  Brannhelikopter på vei inn i den giftige røykskyen fra dekkbrannen utenfor Madrid fredag. Foto: Sergio Perez. Reuters/NTB Scanpix.
GIGANTISK BRANN I GAMLE BILDEKK: Brannhelikopter på vei inn i den giftige røykskyen fra dekkbrannen utenfor Madrid fredag. Foto: Sergio Perez. Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En svær dumpingplass for bildekk står i brann i Sesena utenfor Madrid.

Svart, giftig røyk stiger til værs, og de 20 000 innbyggerne blir bedt om å holde seg inne.

- Rundt en femdel av fyllingen står i brann, og tusenvis med dekk ligger der, sier Luis Villarroel i brannvesenet i Madrid.

Han oppfordrer beboere nær brannen i Sesena, en by som ligger rundt 35 kilometer sør for Madrid, til å lukke dører og vinduer, og å forsøke å holde seg unna røyk fra brannen.

Ingen mennesker er blitt skadd som følge av brannen, som ble oppdaget tidlig fredag morgen. Brannårsaken er ukjent.

100 dekar På 1990-tallet begynte et selskap å bruke stedet som midlertidig lagringsplass for gamle dekk som skulle gjenvinnes.

I stedet bare vokste haugen med dekk seg stadig større. I dag måler dekkfyllingen rundt 100 dekar - om lag 100.000 kvadratmeter eller mer enn ti fotballbaner.

Miljøvernere har i flere år advart mot at dekkhaugen utgjør en helserisiko, og det har vært frykt i Sesena for at det skulle oppstå brann.

Dekkbranner er svært vanskelig å slukke og er kjent for å kunne fortsette i flere måneder og til og med år, noe som, uten sammenligning for øvrig, er blitt omtalt også i flere episoder av The Simpsons, der den udødelige dekkbrannen i Springfield har blitt et landemerke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer