GIGANTISK BRANN I GAMLE BILDEKK:  Brannhelikopter på vei inn i den giftige røykskyen fra dekkbrannen utenfor Madrid fredag. Foto: Sergio Perez. Reuters/NTB Scanpix.
GIGANTISK BRANN I GAMLE BILDEKK: Brannhelikopter på vei inn i den giftige røykskyen fra dekkbrannen utenfor Madrid fredag. Foto: Sergio Perez. Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

20 000 naboer i alarm i gigantbrann i bildekk

Varslet miljøkatastrofe utenfor Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svær dumpingplass for bildekk står i brann i Sesena utenfor Madrid.

Svart, giftig røyk stiger til værs, og de 20 000 innbyggerne blir bedt om å holde seg inne.

- Rundt en femdel av fyllingen står i brann, og tusenvis med dekk ligger der, sier Luis Villarroel i brannvesenet i Madrid.

Han oppfordrer beboere nær brannen i Sesena, en by som ligger rundt 35 kilometer sør for Madrid, til å lukke dører og vinduer, og å forsøke å holde seg unna røyk fra brannen.

Ingen mennesker er blitt skadd som følge av brannen, som ble oppdaget tidlig fredag morgen. Brannårsaken er ukjent.

100 dekar
På 1990-tallet begynte et selskap å bruke stedet som midlertidig lagringsplass for gamle dekk som skulle gjenvinnes.

I stedet bare vokste haugen med dekk seg stadig større. I dag måler dekkfyllingen rundt 100 dekar - om lag 100.000 kvadratmeter eller mer enn ti fotballbaner.

Miljøvernere har i flere år advart mot at dekkhaugen utgjør en helserisiko, og det har vært frykt i Sesena for at det skulle oppstå brann.

Dekkbranner er svært vanskelig å slukke og er kjent for å kunne fortsette i flere måneder og til og med år, noe som, uten sammenligning for øvrig, er blitt omtalt også i flere episoder av The Simpsons, der den udødelige dekkbrannen i Springfield har blitt et landemerke.

(NTB - AFP).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram