Foto: REUTERS/Ali Imam/SCANPIX
Foto: REUTERS/Ali Imam/SCANPIXVis mer

20 000 soldater på vei til Indias grense

Spent situasjon mellom India og Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Pakistan har begynt å flytte soldater fra grenseområdene til Afghanistan til den indiske grensa, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge etterretningskilder har så mange som 20 000 soldater vært på vei mot den indiske grensa siden fredag. En reporter for AP, som befinner seg i Dera Ismail Khan på grensa til Afghanistan, forteller at 40 lastebiler fullastet med soldater forlot området.

CNN melder at det pakistanske militæret har innkalt alle soldater som var på perm og at hæren er satt i full beredskap.

- Pakistan har iverksatt et minimum av forsvarstiltak, sier en kilde i det pakistanske forsvaret.

Troppeforflyttingen er siste skritt i opptrappingen av konflikten mellom de to atommaktene. Pakistans utenriksminister Shah Mahmood Qureshi advarer India mot å angripe, som hevn for Mumbai-angrepet.

- Vi vil ha fred, men vi vil ikke gi etter for India. Vi får håpe på det beste, men forberede oss på det verste, sa utenriksminister Qureshi, ifølge AP.

Indiske myndigheter har helt siden terrorangrepet i Mumbai i slutten av november hevdet at det var terrorister med tilhold i Pakistan som stod bak angrepet.

Pakistan har benektet påstandene, men har samtidig vært under hardt press fra USA for slå enda hardere ned på militante grupper.

Tidligere denne måneden sa statsminister Yousuf Raza Gilani at pakistanske styrker hadde arrestert en rekke profilerte militante, deriblant Zahar Shah, en av de operative lederne for Lashkar-e-Tayyiba.

SPENT PÅ GRENSA: Indiske soldater på grensa mot Pakistand har tatt fram kikkertene. Foto: AP
SPENT PÅ GRENSA: Indiske soldater på grensa mot Pakistand har tatt fram kikkertene. Foto: AP Vis mer