20-50 dagers fengsel for norske taggere

Retten i København dømte i dag seks norske ungdommer til mellom 20 og 50 dagers fengsel for tagging. Danskene ønsker å sende taggerne til Norge for soning. Guttene må også betale 348.099 danske kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Domsavsigelsen ble avsluttet like etter klokka 13.30 i retten i Taastrup i København.

De to 17-årige guttene ble dømt til 20 dagers såkalt hefte - en mildere form for fengsel. Fordi de har sittet 14 dager i varetekt, slipper de å sone resten av straffen. De blir utvist til Norge i dag eller i morgen.

To av guttene er dømt til 40 dagers hefte. De to siste nordmennene må sitte 50 dager i dansk fengsel. Alle har sittet to uker i varetekt og får dette trukket fra soningstida.

Politimesteren i Glostrup bestemmer om de fire norske guttene må sone i Danmark, eller om danske myndigheter skal be om soningsplass i et norsk fengsel.

- Vi ønsker å overføre de resterende fire til Norge slik at de kan sone der, sier visekriminalkommisær Kai Hermann ved Glostrup politistasjon til Dagbladet.no.

Han opplyser at 17-åringene blir eskortert til jernbanestasjonen i dag. Der får foreldrene ta over og bringe barna sine hjem til Norge.

- Nordmenn som vurderer å reise til Danmark for å tagge, bør merke seg denne dommen. Andre taggere vil få samme behandling, advarer Hermann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer