DRAPSFORSØK: Michael Steven Sandford føres bort av politiet etter at han angivelig skal ha forsøkt å drepe Donald Trump. Foto: David Becker / Reuters / NTB scanpix
DRAPSFORSØK: Michael Steven Sandford føres bort av politiet etter at han angivelig skal ha forsøkt å drepe Donald Trump. Foto: David Becker / Reuters / NTB scanpixVis mer

20 år gammel brite tiltalt for å ville drepe Donald Trump

Skal ha dratt til skytebane for å lære seg å skyte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel brite risikerer opptil 30 års fengsel etter at han skal ha forsøkt å stjele en politimanns pistol for å skyte den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump.

Onsdag ble det avgjort at det skal tas ut føderal tiltale mot Michael Steven Sandford. Han er siktet for å forstyrre en offentlig tjenestemann i arbeidet og for to brudd på våpenloven, noe som sammenlagt vil kunne føre til fengselsstraff på inntil 30 år.

I neste uke må Sandford møte i retten i Las Vegas, der han skal ta stilling til skyldspørsmålet. Enn så lenge holdes han i varetekt. Sandfords forsvarer ønsket ikke å kommentere saken onsdag.

20-åringen har angivelig fortalt i avhør at han kjørte fra California til Las Vegas for å drepe Trump under et valgkamparrangement 18. juni. Sandford har også forklart at han dagen før arrangementet dro til en skytebane i byen for å lære seg å skyte.

(NTB)