Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 år gammel forsvinningssak kan være drap

Hjalmar Petter Salhus (59) fra Rognan ble meldt savnet i juli 1988.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Salten politidistrikt har gjenopptatt noe som ble antatt å være en forsvinningssak fra 1988, skriver Saltenposten.

Sist sett i en pram

Hjalmar Petter Salhus (59) fra Rognan ble meldt savnet i juli 1988. Han ble sist sett da han satt i en pram i havnebassenget på Rognan.

- Han satt da i prammen og malte en sjark, sier politiinspektør Heidi Kløkstad i Salten politidistrikt til Dagbladet.no.

Senere samme kveld ble prammen funnet ufortøyd og sykkelen til Salhus ble funnet ved havnebassenget. Dagen etter ble Salhus meldt savnet. Politiinspektør Kløkstad forklarer at det ble satt i gang en omfattende leteaksjon etter 59-åringen.

- Det ble iverksatt en stor leteaksjon til vanns og til lands, dør-til-døraksjon og vitneavhør. Han dro aldri noe sted uten sykkelen sin og han var ikke svømmedyktig. Et år senere ble han erklært død av skifteretten. Dødsårsaken var drukning.

Skal ha blitt drept og gravd ned

Men 20 år senere får politiet tips om at dette kan ha vært noe annet enn drukning.

- I juni fikk vi opplysninger som åpner for at han kanskje ikke druknet. Han skal ha blitt drept og dumpet i skogen. Dette er konkrete og seriøse tips. Det var flere momenter som gjorde at vi valgte å åpne saken igjen. Blant annet var det et par som i 1988 sa at de så ham dagen etter at han forsvant.

I forrige uke fikk Salten-politiet assistanse fra Danmark, som bisto i søket etter Salhus.

- Dette var såkalte nedgravningshunder som kan finne lik og gjenstander, som for eksempel en beltespenne. Vi var litt i tvil om det kunne være et lik i det ordinære området og utvidet søksområdet. Hundene fant ingen ting og de danske ekspertene er sikre på at det ikke er noe der.

Kløkstad sier at han ikke skal ha blitt gravd langt ned.

- Han skal ha ligget rett under torva. Dermed kan liket ha blitt spist opp av dyr i mellomtiden.

- Flere av vitnene er døde

Politiet jobber nå med andre teorier i saken, men vil ikke gå nærmere innpå hva dette er.

- Det er en vanskelig sak. Dette skjedde for 20 år siden, vi har ikke nå åsted, ikke noe lik og flere av vitnene er nå døde.

- Har dere noen mistenkte i saken?

- Det vil jeg ikke kommentere, men jeg vil understreke at ingen av de som bor i dette området, Klippen utenfor Rognan, har noen befatning med saken.

Salten politidistrikt er interesserte i eventuelle tips i saken og kan kontaktes på telefon: 75545800

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!