Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 år gammel kvinne døde i arresten

Ble funnet da hun skulle løslates i dag.

DØDE PÅ POLITIHUSET: Den 20-årige kvinnen ble, etter en legesjekk, satt i sentralarresten på Bergen sentrum politistasjon. Foto: MARIT HOMMEDAL / SCANPIX
DØDE PÅ POLITIHUSET: Den 20-årige kvinnen ble, etter en legesjekk, satt i sentralarresten på Bergen sentrum politistasjon. Foto: MARIT HOMMEDAL / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): En 20 år gammel kvinne ble i dag funnet død i sentralarresten i Bergen. Dødsfallet etterforskes nå av Spesialenheten for politisaker.

Ifølge visepolitimester i Hordaland politidistrikt, John Reidar Nilsen, ble dødsfallet oppdaget i dag i 09-tida. Kvinnen havnet i arresten etter en lang prosess som involverte AMK, legevakta og politiet.

Stakk av - AMK varslet oss om kvinnen klokka 17.30. Vi sendte en patrulje til stedet, og det ble besluttet å sende henne til legevakta i ambulanse, sier Nilsen til Dagbladet.

Kvinnen ga uttrykk for at hun ikke ønsket å være med i ambulansen, men ble til slutt kjørt til legevakta. Derfra stakk hun etter hvert av, men ble rundt midnatt igjen observert ved bygningen. Da ble en ny patrulje sendt.

- De kom til at hun var ruset og ute av stand til å gå selv. Hun ble framstilt for lege, som kom til at det var tilrådelig å sette henne i sentralarresten, sier visepolitimesteren.

Da hun ankom politihuset i Bergen sentrum, var klokka litt over midnatt.

Skulle løslates 20-åringen ble funnet død på cella da hun skulle løslates i morges. Spesialenheten for politisaker er allerede i gang med etterforskningen.

HENTET VED JERNBANESTASJONEN: Da politiet først fikk melding om kvinnen, befant hun seg ved Bergen stasjon. Foto: LEIF STANG / DAGBLADET
HENTET VED JERNBANESTASJONEN: Da politiet først fikk melding om kvinnen, befant hun seg ved Bergen stasjon. Foto: LEIF STANG / DAGBLADET Vis mer

- De driver teknisk etterforskning i arresten nå. Vi er i gang med å varsle de pårørende, sier Nilsen, som opplyser at den døde kvinnen er hjemmehørende i Hordaland politidistrikt og ikke er registrert i strafferegisteret.

- Vi vet ikke om hun tilhører noe spesielt miljø, sier han.

- Har politidistriktet opptrådt kritikkverdig?

- Det håper vi etterforskningen vil avdekke. Vi lot lege undersøke henne nettopp for å gardere oss mot et slikt utfall, sier visepolitimester Nilsen.

Video-opptak Advokat og leder for etterforskningsavdelingen Vest-Norge i Spesialenheten, Paal-Henrich Berle, sier til Dagbladet at han ble varslet om dødsfallet klokka 09.20.

- Dødsfallet skal ha blitt oppdaget klokka 08.50 i dag, og vi sendte umiddelbart to etterforskere til sentralarresten. De har sikret video-opptak fra arresten, logger og det som måtte være av dokumentasjon, og vil avhøre polititjenestemennene som har hatt befatning med kvinnen, sier Berle.

INN VIA BAKVEIEN: Innkjørselen til arresten ved politistasjonen. Foto: LEIF STANG / DAGBLADET
INN VIA BAKVEIEN: Innkjørselen til arresten ved politistasjonen. Foto: LEIF STANG / DAGBLADET Vis mer

Rettsmedisinere fra Gades institutt på Haukeland universitetssykehus har også vært i arresten for å undersøke den døde kvinnen. Hun fraktes nå til sykehuset for obduksjon.

- Vi forsøker å danne oss et best mulig bilde av hva som har skjedd før og etter at hun ble tatt med til arresten. I den sammenheng er det også naturlig å gjøre undersøkelser ved Bergen legevakt, sier Berle.

Dagbladet følger saken.

STAKK AV: Den 20-årige kvinnen ble kjørt til legevakta, men stakk av derfra. Timer seinere dukket hun opp der på ny. Foto: LEIF STANG / DAGBLADET
STAKK AV: Den 20-årige kvinnen ble kjørt til legevakta, men stakk av derfra. Timer seinere dukket hun opp der på ny. Foto: LEIF STANG / DAGBLADET Vis mer