DØMT: En 20 år gammel afghansk asylsøker er dømt for overfallsvoldtektene ved Regjeringskvartalet natt til 29. mai og ved Alexandre Kiellands plass natt til i dag. Foto: Politiet
DØMT: En 20 år gammel afghansk asylsøker er dømt for overfallsvoldtektene ved Regjeringskvartalet natt til 29. mai og ved Alexandre Kiellands plass natt til i dag. Foto: PolitietVis mer

20-årig afghaner dømt for overfallsvoldtekter

Dømt til fem års fengsel for to overfallsvoldtekter i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 20 år gammel afghansk mann er i Oslo tingrett dømt til fem års fengsel for to overfallsvoldtekter i Oslo, melder Nettavisen.

Den ene skjedde i Regjeringskvartalet 29. mai og den andre på Alexander Kiellands plass 1. juni i år.

Snek seg innpå kvinne 20-åringen skal 29. mai i år ha sneket seg innpå en kvinne og forgrepet seg på henne da hun satt og urinerte på Einar Gerhardsens plass i Regjeringskvartalet

20-åringen skal ifølge aktor 29. mai i år ha sneket seg innpå kvinnen og forgrepet seg på henne da hun satt og urinerte på Einar Gerhardsens plass i Regjeringskvartalet.

Videoopptak fra regjeringskvartalet ble framvist i retten. Den fornærmede kvinnen brøt ut i tårer da hun igjen fikk se det som har skjedd.

Voldtok kvinne i trapp 1. juni - bare tre dager senere - skal han ha tatt 34-bussen fra Bruguta i Oslo sentrum i retning Tåsen. På samme buss satt en 19 år gammel kvinne, som gikk av på Alexander Kiellands plass. Da fulgte 20-åringen etter henne opp en trapp i Uelands gate 26, like ved busstoppet.

I trappen begynte mannen og forgripe seg på kvinnen. Han skal til slutt ha voldtatt henne mens han holdt henne fast.

- Det var helt uvirkelig og traumatisk, sa 19-åringen i retten.

Hun har snakket ut om episoden i Dagbladet.

- Jeg har tenkt hvorfor måtte dette skje akkurat meg? Det er så urettferdig. Men man har to valg: enten komme seg videre eller grave seg ned i det, sa hun til Dagbladet.

Oppholdt seg i landet ulovlig Den 20 år gamle afghanske asylsøkeren kom til Norge i 2009. Han fikk 18. april i år endelig avslag på sin asylsøknad og oppholdt seg ulovlig i Norge da voldtektene han er tiltalt for skjedde.

Han erkjente ikke straffskyld etter tiltalen.

- Han plasserer seg der på både tid og sted og ekjenner at han var i kontakt med de aktuelle kvinnene, men er ikke enig i hendelsesforløpet de forklarer og som aktor har festet lit til. Han erkjenner heller ikke straffskyld, sa 20-åringens forsvarer, advokat Marius Dietrichson, til Dagbladet i retten i forrige uke.