Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20-åring dømt som broren sin

Stjal brorens identitet. Ble etterforsket, tiltalt og dømt i feil navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 20 år gammel mann fra Fredrikstad brukte brorens identitet da han ble arrestert i en svindelsak i Oslo. Da saken kom opp for retten fortsatte han å operere under brorens navn, han forklarte seg og fikk sin dom, alt med brorens identitet, skriver Fredrikstads Blad.

Dermed havnet feil person i strafferegisteret og domsregisteret etter dom i 2004.

Saken ble ikke oppdaget før brødrene havnet i politiets søkelys i forbindelse med en teppesvindelsak. Da de ransaket den 23 år gamle brorens bolig fant de 19.500 kroner som skal ha blitt fralurt en eldre mann.

Men da de avhørte 23-åringen begynte politiet å lure, den personen som fantes i politiets registre med hans navn og bilde lignet overhodet ikke på 23-åringen.

Da forklarte 23-åringen at lillebroren tidligere hadde tyvlånt hans identitet for å lage seg falskt ID for å komme inn på utesteder. Da han ble arrestert i Oslo brukte han det falske ID-kortet til å legitimere seg.

20-åringen har fortsatt med sitt ID-tyveri. I april i fjor ble han stanset i en svenskregistrert bil ved Follotunnellen, da identifiserte han seg med navn og midlertidig kjøretillatelse fra en annen av sine brødre.

Nå har mannens forsvarer reist spørsmål rundt hans psykiske tilstand som skal vurderes av sakkyndige.

Hele Norges coronakart