Tyskland

20-åring drept etter munnbindkrangel

Det absurde drapet ryster Tyskland.

DREPT: En 20-åring snatt ved denne bensinstasjonen i Tyskland ble lørdag skutt og drept etter en munnbindkrangel. Foto: Annkathrin Weiss / Reuters / NTB
DREPT: En 20-åring snatt ved denne bensinstasjonen i Tyskland ble lørdag skutt og drept etter en munnbindkrangel. Foto: Annkathrin Weiss / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

Et noe uvanlig drama utspilte seg på en bensinstasjon i den tyske byen Idar-Oberstein lørdag kveld.

En 49 år gammel mann havnet nemlig i en krangel med en ansatt på bensinstasjonen, da den ansatte nektet ham å kjøpe øl fordi han ikke fulgte påbudet om munnbindbruk.

Mannen forlot bensinstasjonen, men kom tilbake en time seinere og skjøt den ansatte i hodet med en revolver. Vedkommende - som bare var 20 år - ble erklært død på stedet, skriver flere tyske medier.

Stress

49-åringen overga seg til politiet søndag morgen. Han er siktet for å ha skutt og drept 20-åringen, og erkjenner straffskyld.

I avhør skal han ha uttrykt frustrasjon over coronapandemien og fortalt at tiltakene gjorde ham stressa. Siktede skal også ha sagt at han ikke så noen annen utvei enn å «sette et eksempel», ifølge den tyske storavisa Bild.

Drapet ryster Tyskland, og mange har de siste dagene vist sin støtte ved å legge ned blomster utenfor den aktuelle bensinstasjonen.

Politikere med oppgjør

På sosiale medier har det imidlertid også sirkulert meldinger fra personer som viser drapsmannen støtte. Det reagerer tyske politikere sterkt på.

- Hatet og hetsen som kommer fra disse menneskene (coronafornektere, journ.anm.) splitter samfunnet vårt og dreper mennesker. De hører ikke hjemme i vårt samfunn, tvitrer utenriksminister Heiko Maas tirsdag.

Justisminister Christine Lambrecht sier det er ekkelt hvordan drapet blir brukt som grobunn for å spre hat.

- Staten må motarbeide radikalisering av coronafornektere som er villige til å bruke vold, sier hun ifølge Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer