20-åring godtar fengsling etter drap i Trondheim

- Mener det var en tragisk ulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den 20 år gamle mannen som er mistenkt for å ha skutt og drept sin 25-årige kamerat i Trondheim natt til fredag, aksepterer fire ukers varetektsfengsling


Mannen er foreløpig siktet for forsettlig drap og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Trondheim tingrett lørdag. Mannen sier han aksepterer fengslingen.


- Det gjør han fordi han ut fra sakens karakter har forståelse for politiets behov for å etterforske, sier 20-åringens forsvarer, Morten Aalberg, til NTB.


Mannen har sittet i avhør fredag. Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, og er heller ikke blitt bedt om det ennå.


- Ut fra min vurdering er det snakk om en tragisk ulykke, sier Aalberg.


- Tyder på drap

Den 25-årige mannen ble funnet i en leilighet på Byåsen i Trondheim, etter at venner av den siktede hadde varslet politiet om drapet i halv ett-tiden natt til fredag. Nøyaktig én time senere ble 20-åringen pågrepet.


- Vi etterforsker dette som en drapssak og den mistenkte er foreløpig siktet for forsettlig drap, opplyser politioverbetjent Geir Olav Granbo i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB. Det utelukkes heller ikke at skuddet kan ha gått av ved et uhell, men mye tyder på at det dreier seg om et drap, opplyser politiet.


- Vitneutsagn og tekniske funn på åstedet gjør at vi mener det er et drap som er begått. Siktede har snakket med flere personer, og det er da sagt ting som politiet har festet seg ved, sier politiinspektør Alf Rune Nilsen til VG Nett.


Våpenbeslag

Politiet har gjort beslag i en hagle og flere luftvåpen hjemme hos den drapssiktede 20-åringen. Politiet arbeider ut fra at drapsvåpenet er haglgeværet som ble funnet i sokkelleiligheten.


De to mennene skal ha vært venner gjennom flere år, og politiet kjenner ikke til at skal ha vært noen konflikt mellom de to. Det er heller ingen tegn til kamp på åstedet.


(NTB)