20-åring innrømmer knivstikking på Gol

Ett av ofrene har kritiske skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer ble knivstukket på Gol natt til søndag, én av dem har kritiske skader. En 20-åring har erkjent å ha stått bak knivstikkingen.

Knivstikkingen skjedde utenfor en pub i Gol sentrum. Politiet fikk melding om episoden klokken 00.37 natt til søndag.

En 20 år gammel mann fra Hallingdal ble pågrepet i nærheten av åstedet etter kort tid. Det er også tatt beslag i en kniv som politiet mener kan knyttes til knivstikkingen.

- Siktede har i avhør erkjent de faktiske forholdene, men har i samråd med sin advokat ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. Han er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med farlig redskap, men siktelsen blir trolig utvidet, sier jourhavende politiadvokat Magnar Austerheim i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Politiet vil ikke kommentere om mannen har vært innblandet i andre forhold tidligere.

Livstruende

De hardest skadde, begge i 20-årene, ble i løpet av natten fløyet til Ullevål universitetssykehus. Søndag kveld var tilstanden fortsatt kritisk for den hardest skadde, men tilstanden var stabil.

- Han har omfattende bukskader med store indre blødninger og gjennomgikk en livreddende operasjon natt til søndag, sier Austerheim.

Den andre personen som ble hardt skadd, ble utskrevet fra sykehuset søndag.

- Alle de skadde og den siktede har tilknytning til Hallingdal. En av de hardest skadde er en 28 år gammel polsk statsborger. De to andre er norske statsborgere, men en av dem har kosovoalbansk bakgrunn, sier politioverbetjent Rune Isaksen ved Gol og Hemsedal lensmannskontor til NTB.

Den tredje skadde, en person i 20-årene, ble lettere skadd og kunne behandles ved den lokale legevakten.

Legemsbeskadigelse

Politiet begynte søndag avhør av vitner for å kartlegge hendelsesforløpet.

- Det er fortsatt for tidlig å si noe om motiv og omstendigheter. Vi vet foreløpig lite om årsaken til hendelsen. Vi driver fortsatt med åstedsgranskning og vitneavhør, sier Isaksen.
Avhørene vil bli gjenopptatt mandag.

(NTB)