DRAPSSIKTET PÅGREPET: Politioverbetjent Kjetil Moen sier den drapssiktede 23-åringen oppholdt seg i Marokko. Han ble i kveld pågrepet på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DRAPSSIKTET PÅGREPET: Politioverbetjent Kjetil Moen sier den drapssiktede 23-åringen oppholdt seg i Marokko. Han ble i kveld pågrepet på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

20-åring knivdrept i Oslo 7. september: Siktet 23-åring pågrepet på Gardermoen i dag

Reiste til Marokko kort tid etter drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er siktet for knivdrapet på Ellingsrud T-banestasjon 7. september ble pågrepet på Gardermoen i det han ankom Norge i kveld.

Den siktede 23-åringen har vært etterlyst internasjonalt av politiet.

- Den siktede og hans familie har samarbeidet med politiet, dette samarbeidet resulterte i pågripelsen i kveld, sier Kjetil Moen, politioverbetjent ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt.

I Marokko

Mannen har ifølge politiet oppholdt seg i Marokko, og ble pågrepet på Gardermoen uten dramatikk i kveld.

- Volden skjedde torsdag kveld, og vi begynte å søke allerede natt til fredag uten å finne ham. Han kom seg trolig allerede da avgårde ut av Oslo og til utlandet, sier Moen til Dagbladet

Mannen, siktet for forsettlig drap, framstilles for fengsling mandag. Politiet ønsker også å avhøre mannen.

- Ønsket å melde seg

23-åringens forsvarer, Jan Christian Kvanvik sier til Dagbladet fredag kveld at de har samarbeidet med politiet.

- Vi har jobbet sammen med politiet den siste uka, og han har hatt et ønske om å melde seg til politiet. Det er praktiske årsaker til at det ikke skjer før i dag, sier han.

Han har ingen kommentarer til siktelsen og hvordan klienten stiller seg til den. Kvalvik sier de ennå ikke har tatt stilling til om 23-åringen vil godta varetektsfengsling på mandag.

20-åringen som ble drept ble knivstukket i halsen og overkroppen.

Voldshendelsen skjedde rett ved T-banestasjonen og senteret på Ellingsrud. 20-åringen ble lagt inn på Ullevål sykehus med livstruende skader, og døde to dager senere på sykehuset. 23-åringen ble etterlyst internasjonalt etter drapet.

Voldsdømt

Politiet mener offeret og den siktede kjente hverandre fra før.

Den siktede 23-åringen er tidligere kjent av politiet. Han er blant annet dømt for vold to ganger tidligere. Vet ett av tilfellene brakk han et bein i ansiktet på en butikkansatt som nektet å selge ham snus på grunn av mangel på identifikasjon, ifølge en domsavsigelse i Oslo tingrett.

23-åringen er også tiltalt for oppbevaring av narkotika, i en sak som ennå ikke er kommet opp for retten, skriver VG.

Saken oppdateres