20-åring løslatt etter Tøyen-drapet

En 20-åring som er siktet for å ha motarbeidet politiets arbeid etter Tøyen-drapet er løslatt av Høyesterett.

DREPT HER: I denne røde opelen ble Atle Bakke (38) drept fra kloss hold.  Foto: Lars Lindquist / Dagbladet
DREPT HER: I denne røde opelen ble Atle Bakke (38) drept fra kloss hold. Foto: Lars Lindquist / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig er det klart at en mann i 20-åra har erkjent å ha deltatt i drapet på norsk-somalieren Atle Bakke (36). Denne mannen er sønn av en person som Bakke er dømt for å ha drept midt på 90-tallet.

Advokat Aase Sigmond, som forsvarer den løslatte 20-åringen, sier til Dagbladet at saken har vært en stor påkjenning for klienten, som er ustraffet.

—20-åringen ble arrestert 4. august, og ble framstilt for fengsling i Oslo tingrett 7. august. Han ble løslatt av dommeren. Politiet påkjærte, og fikk oppsettende virkning. 13. august ble han løslatt av Borgarting lagmannsrett. Politiet påkjærte til Høyesterett, og fikk nok en gang oppsettende virkning.

I går ble 20-åringen endelige løslatt av Høyesterett. At en person på denne måten kan sitte arrestert fra 2. til 14. august uten fengslingskjennelse, viser en nokså stor svakhet ved vårt rettssystem, som politiet etter min mening har utnyttet for å vinne tid, sier Sigmond.

Blodhevn
Kriminalpolitiet mener at 20-åringen motarbeidet etterforsking av drapet på Bakke i Jens Bjelkes gate 2. august. De tre som er siktet for drapet, skal alle på et tidspunkt etter skytedramaet ha oppholdt seg i en leilighet ved Ullevål stadion, som 20-åringen disponerte. Etterforskerne mener at 20-åringen medvirket til å holde de drapssiktede skjult.

Politiets hovedteori er at Bakke og en venn, som også ble såret i skytedramaet, ble lokket til åstedet, og at motivet er hevn for drapet Bakke er dømt for. Et titall personer kan vært involvert i saken. Minst seks personer er i søkelyset for etterfølgende bistand i en aller annen form.