Eksplosjon i Sverige

20-åring pågrepet etter håndgranat-angrep mot svensk politistasjon

En 20 år gammel mann er pågrepet etter at en håndgranat detonerte like ved politistasjonen i Uppsala i Sverige.

PÅGREPET ETTER EKSPLOSJON: En 20 år gammel mann er pågrepet etter en eksplosjon nær politistasjonen i Uppsala. Flere biler har fått skader, men ingen personer ble skadd i hendelsen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
PÅGREPET ETTER EKSPLOSJON: En 20 år gammel mann er pågrepet etter en eksplosjon nær politistasjonen i Uppsala. Flere biler har fått skader, men ingen personer ble skadd i hendelsen. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Håndgranaten detonerte på parkeringsplassen ved politistasjonen mandag kveld.

- Det er mye som tyder på at gårsdagens eksplosjon var rettet mot politiet, sa politisjef Carin Götblad på en pressekonferanse tirsdag.

- Det var mye folk i bevegelse, både fastboende og politipersonell, og det var ren flaks at ingen ble skadd, sa hun videre.

Politiet etterforsker saken og har pågrepet og siktet en 20 år gammel mann for drapsforsøk og skadeverk. Mannen satt i avhør hele tirsdag, men han nekter all skyld, opplyser 20-åringens forsvarer.

Politiet har satt ned en egen stab for å håndtere saken, noe som blant annet innebærer at det hentes inn personell fra andre enheter og regioner.

Åtte biler som sto parkert i nærheten av politistasjonen i Uppsala, fikk skader i eksplosjonen. Mellom bilene og politihuset går det et jernbanespor, og det er omkring 50 meter fra bilene til bygningen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer