Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20-åring siktet for drap

78-åring funnet drept i blodpøl. 20-åring meldte seg for politiet i dag morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no): En 78 år gammel mann ble mandag kveld ved 23-tida funnet død i en sokkelleilighet i underetasjen på et hus på Rodeløkka i Oslo.

Ifølge vitner Dagbladet.no har snakket med, var den døde mannen ille tilredt. Politiet sier det var mye blod på stedet. En 20 år gammel mann er siktet for drapet.

Innrømmet drap

- Mannen møtte på politihuset klokken syv i dag morges sammen med sin advokat. Han ble da siktet, sa politioverbtejent Finn Abrahamsen på en pressekonferanse i dag.

20-åringen skal ha innrømmet drapet overfor politiet, men har ikke enda  tatt formelt stilling til skyldsspørsmålet.

Politiet vil avhøre mannen i dag klokken 14.00.

Motarbeidet etterforskning

I tillegg til 20-åringen, er også en 27 år gammel mann varetektsfengslet.

- Mannen er siktet for å ha motarbeidet politiets etterforskning, sa Abrahamsen på pressekonferansen.

DREPT: En mann ble mandag kveld funnet drept i en sokkelleilighet på Rodeløkka i Oslo. Foto: Sveinung Uddu Ystad
DREPT: En mann ble mandag kveld funnet drept i en sokkelleilighet på Rodeløkka i Oslo. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

Klokken ett i natt skal 27-åringen ha kommet til politiet og meldt seg som vitne, men i følge Abrahamsen skal flere av opplysningene mannen kom med ha vært feilaktige. Derfor valgte altså politiet å fengsle mannen, som foreløpig har status som vitne.

27 åringen skal ha ligget og sovet i leiligheten. Da han våknet hadde ugjerningen funnet sted.

Knivdrap

Drapet ble ifølge politiet begått med kniv. Den siktede er en tidligere kjenning av politiet, og skal ha møtt drapsofferet på byen tidligere på dagen i går. Det er ingenting som tyder på at de kjente hverandre fra før. 

Privatboligen der mannen ble funnet i underetasjen, inneholder flere leiligheter. Ifølge vitner Dagbladet.no har snakket med, skal mannen som leide leiligheten ha vært bortreist og lånt ut leiligheten til en kvinne. Begge disse skal være utenfor mistanke. 78-åringen skal ikke være tilknyttet leiligheten, og det er usikkert på hvilken tilknytning 20- og 27-åringen hadde til stedet.

Politiet er usikre på motivet for drapshandlingen.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

image: 20-åring siktet for drap
UKJENT DRAPSMANN: </B>Politiet har foreløpig ikke noen spor som har ført dem i retning av noen gjerningsmann.
NABOER VARSLET: Naboer i bygget, som består av tre etasjer med flere leiligheter, ble mistenksomme da de så en person ta seg ut av vinduet på huset i Langgata i Oslo, og tok kontakt med huseier og politiet.