20-åring siktet for nye tilfeller av grov dyremishandling

En mann i 20-årene, som for to år siden ble dømt for å ha torturert og drept en rekke dyr, er nok en gang siktet for nye tilfeller av dyremishandling.

KRISTIANSAND TINGRETT: 20-åringen ble tidligere dømt til to års fengsel i Kristiansand tingrett. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
KRISTIANSAND TINGRETT: 20-åringen ble tidligere dømt til to års fengsel i Kristiansand tingrett. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sørlendingen ble i slutten av mai pågrepet og varetektsfengslet i fire uker, ifølge påtaleleder i Agder politidistrikt Terje Kaddeberg Skaar, skriver NRK.

- Saken er under etterforskning, og noen nærmere status i etterforskningen vil ikke bli kommentert, heller ikke beslag som er gjort i saken, sier Skaar.

20-åringen er siktet for brudd på dyrevelferdsloven. Siktelsen innebærer tilfeller av vold mot dyr, i tillegg til å ha anskaffet seg dyr til tross for at han fra tidligere har blitt gitt forbud mot dyrehold.

Mannen nekter straffskyld, og hans forsvarer Marius Løkken har ikke ønsket å kommentere saken.

Etter å ha mishandlet, plaget og drept en rekke dyr ble mannen, som den gang var 17 år, i 2017 dømt til to års fengsel i Kristiansand tingrett. Han ble dømt for å ha begått grov vold mot en ilder, fire kaniner, to hamstere, en vaktel og flere padder. Alle dyrene ble mishandlet og til slutt drept. I tillegg fikk han forbud mot dyrehold i ti år.

Ett år av straffen ble gjort betinget som følge av hans unge alder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer