20-åring siktet for overlagt drap

En 20 år gammel mann er siktet for overlagt drap, etter at en 24 år gammel student ble skutt på utestedet Snorre Kompagniet natt til lørdag. Den drapssiktede mannen blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24-åringen som ble skutt, døde i går på Ullevål sykehus av hodeskadene.

Bakgrunnen for siktelsen er vitneforklaringer, mannens egen forklaring og funn på åstedet. Den pakistanske mannen har ikke erkjent straffeskyld, opplyser politiet i Oslo.

Politiet vil begjære mannen fengslet i 12 uker, og begrunner det med fare for bevisforspillelse og gjentagelse.


Ikke straffeskyld

20-åringen skal ha vært synlig beruset og har forklart at han ikke husker at han skjøt. Mannen skal ha vært innom flere utesteder før skuddene falt, men politiet har ingen holdepunkter for at han ble nektet adgang eller at det oppsto bråk andre steder. Politiet ville ikke bekrefte spekulasjonene om at mannen tilhører det kriminelle gjengmiljøet i Oslo.

- Så langt er det ingenting som tyder på dette. Det er heller ikke noe som tyder på at han er i psykisk ubalanse. Han har forholdt seg rolig og balansert under avhørene, sier avdelingssjef Finn Abrahamsen ved voldsavsnittet ved Oslo politikammer til NTB.

Siktede har ikke bedt om advokatbistand. Det vil bli oppnevnt forsvarer i forbindelse med fengslingsmøtet i dag.


Pågrepet tidligere

20-åringen har også tidligere vært i besittelse av ulovlig våpen. Han ble pågrepet 5. april etter en skyteepisode i Oslo sentrum, opplyser Abrahamsen.

Denne søndagen fikk politiet melding om en skyteepisode i Sannergata i Oslo sentrum. Ifølge vitner steg en mann ut fra en rød BMW med en pistol i hånden og skjøt mot en annen bil. 15 minutter senere kom det en ny melding om skyting, denne gangen i Pilestredet ved Bislett.

20-åringen ble pågrepet sammen med en annen mann og tatt i avhør i forbindelse med episoden. Ifølge politiet tilsto 20-åringen å ha fyrt av flere skudd med et stjålet våpen fra BMWén. Ifølge politiet skal motivet for skytingen ha vært et internt oppgjør mellom personene i de to bilene.

Mannen ble løslatt. Politiavdelingssjefen mener dette ikke var noen uvanlig avgjørelse:

- Så fremt ingen blir skadd, er det er ikke uvanlig at slikt skjer. Her hadde vi ingen offer og mannen erkjente forholdet, sier Finn Abrahamsen.

(NTB)