Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20-åring siktet for uaktsomt drap

Den 20 år gamle kvinnen fra Egersund-området som har tilstått å ha kjørt på den 40 år gamle Tøri Sofie Høiland på Solastranden natt til fredag, ble varetektsfengslet for inntil en uke, siktet for uaktsomt drap i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen er også siktet for å ha forlatt kvinnen i hjelpeløs tilstand og ikke varslet politiet, og for overtredelser av veitrafikkloven. Hun har aldri hatt førerkort og skal ha vært påvirket av amfetamin da hun kjørte på den 40 år gamle kvinnen.

40-åringen ble funnet hardt skadd og bevisstløs i veikanten ved Solastranden ved 04-tiden natt til fredag. Fredag ettermiddag døde hun av skadene hun var påført.

- Hun har erkjent de faktiske forhold. Men politiet ønsket varetektsfengsling på grunn av fare for bevisforspillelse, opplyser politifullmektig Gunnvor Gjedrem .

Falsk forklaring

De to mannlige passasjerene som var med i ulykkesbilen har gitt sprikende forklaringer, og en av dem er siktet for falsk forklaring. Også den 38 år gamle drosjesjåføren som kjørte 40-åringen til Solastranden er siktet for å ha avgitt falsk forklaring.

Det var den ene av passasjerene som fra en telefonkiosk varslet AMK-sentralen om at en person var overkjørt ved Solastranden. Denne personen har i politiavhør forklart at han på 50 meters avstand så noe som kunne være et menneske ligge i veien og at han uten hell forsøkte å advare den 20 år gamle kvinnen, som etter forholdene kjørte fort. Advarselen ble gjentatt da bilen var på 15 meters avstand, har han forklart.

Det er uoverenstemmelser om hva som skjedde før og etter påkjørselen, og om hvordan den skadde ble funnet.

Ikke mistenkt

Politifullmektig Gjedrem opplyste at politiet fikk kontakt med drosjesjåføren allerede fredag ettermiddag, men at han ble innkalt til nytt avhør i går, uten at han frivillig hadde meldt seg. Politiet har funnet feil i hans første forklaring, mens hans siste forklaring stemmer bedre overens med faktiske forhold. Han er ikke mistenkt for noen kriminell handling, presiserer hun. Drosjesjåføren ble sluppet fri mandag formiddag.

Resultatet av den endelige obduksjonen av kvinnen ventes først om en ukes tid, og Gjedrem ønsker ikke å opplyse om detaljer i den muntlige rapporten som politiet har fått. Ingenting tyder på at kvinnen er overkjørt av mer enn en bil.

Prioritert

Det er fremdeles mange ubesvarte spørsmål i denne saken, som blir høyt prioritert av politiet. Fire etterforskere, en avdelingsleder og en jurist arbeider med den, i nært samarbeid med kriminalteknikere. Politiet er fortsatt interessert i kontakt med føreren av en hvit varebil som ikke har meldt seg, og med folk som kan ha vært på Solastranden i 3-4-tiden natt til fredag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media