20-åring slipper tiltale for drap

En Oslo-mann (20) slipper tiltale for drap, etter at Trond Martin Reistad (26) ble skutt på Tonsenhagen i Oslo i slutten av mai i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette betyr at en 22 år gammel kamerat, som avfyrte de drepende skuddene mot Reistad, må møte alene i Oslo tingrett 21. juni tiltalt for drapet. Forsvarer er advokat Trygve Staff.

Fri for mistanke

20-åringen, som var siktet for medvirkning til drapet, satt fire uker i varetektsfengsel på strenge vilkår, før han ble løslatt av tingretten 27. juni i fjor. Dette skjedde til tross for at påtalemyndigheten ønsket å holde 20-åringen i fengsel.

Men tingretten mente at det ikke lenger var skjellig grunn til mistanke, og løslot derfor 20-åringen.

En stor påkjenning

Advokat Joar Berg Henjum, som forsvarer 20-åringen, sier til Dagbladet at det for så vidt var som forventet at påtalemyndigheten ville henlegge saken for klientens del.

-  Han er sjølsagt svært glad for henleggelsen. Den alvorlige siktelsen mot ham har vært en voldsom påkjenning i det drøye året som er gått, sier Henjum.

-  Vi kommer til å kreve erstatning, men beløpets størrelse vil vi komme tilbake til, sier advokat Berg Henjum.

22-åringen som nå står igjen alene som tiltalt i saken, påberopte seg i utgangspunktet såkalt ubevisst preventiv nødverge.

Ble truet på livet

En kamerat av 22-åringen har tidligere sagt i et intervju med Dagbladet at 22-åringen var truet på livet av drapsofferet.

-  Den siste drapstrusselen kom over telefon dagen før skuddene falt. 22-åringen var livredd, og prøvde å holde seg unna Reistad. Vi tror ikke drapet var planlagt, hevder kameraten.

SOM EN HENRETTELSE: Slik beskrev sjokkerte øyenvitner det som skjedde på Tonsenhagen i Oslo i mai i fjor, da en 26-<wbr>årig mann ble skutt ned og drept på åpen gate.