Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20-åring tiltalt for trippel-voldtekt

En 20 år gammel Oslo-mann er tiltalt for å ha voldtatt tre forskjellige kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen ble den ene kvinnen grovt sex-misbrukt først av 20-åringen og like etter av en jevnaldrende kamerat, som også hadde samleie med henne.

20-åringen er altså tiltalt for voldtekt mot denne kvinne, fordi hun ifølge tiltalen var i stand til å sette seg til motverge. Kameraten er ikke tiltalt for voldtekt. Bakgrunnen er at kvinnen angivelig var så medtatt av først å ha blitt voldtatt av 20-åringen, at hun var ute av stand til å gjøre mostand, da kameraten gjennomførte samleie med henne i den samme senga.

Dette betyr at det siste sex-overgrepet juridisk sett ikke er voldtekt, fordi kvinnen ikke gjorde motstand. Kameraten er derfor tiltalt for utuktig omgang med en som er bevisstløs eller av andre grunner er ute av stand til å motsette seg handlingen, som det heter.

Psykolog John Sandstrøm sier til Dagbladet på generelt grunnlag at dette helt klart strider mot vanlige menneskers rettsoppfatning.

En av de tre fornærmede var bare 13 år da det påståtte overgrepet skjedde. Det er ikke vedkommende som skal ha blitt sex-misbrukt to ganger.