SIKRET SPOR: Kriminalteknikere undersøket i morges området rundt åstedet, der det blant annet var flere blodspor. Foto: SCANPIX
SIKRET SPOR: Kriminalteknikere undersøket i morges området rundt åstedet, der det blant annet var flere blodspor. Foto: SCANPIXVis mer

20-åring var på besøk i flere timer før drapet

To beboere blir siktet etter knivslagsmål der 20-åring fikk dødelige skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): To menn på 28 og 31 år, som ble fraktet til sykehus tidligere i dag, vil bli siktet i forbindelse med at en 20 år gammel mann døde etter knivstikking i en leilighet i Alnagata i Oslo.

Det opplyser politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

- En av mennene har avgitt en kort forklaring. De to vil bli siktet i saken, men politiadvokaten skal nå ta stilling til hva siktelsen skal gå ut på. Vi vet svært lite om hendelsesforløpet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt.

Hun bekrefter at det er en 20 år gammel mann fra Oslo som er død.

Avhør De to mennene som er mistenkt for å ha vært involvert, var ifølge politiet leietakere i den aktuelle leiligheten i 2. etasje i boligkomplekset i Gamlebyen.

Der skal alle de tre mennene ha oppholdt seg siden i går, etter at 20-åringen kom på besøk til de to beboerne.

- Vi skal nå gjøre flere avhør for å finne ut hva som har skjedd, sier Rohde.

Alle de involverte har vært i kontakt med politiet ved tidligere anledninger, og minst en av mennene er straffedømt.

Blødde kraftig Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 06.39 i morges. Naboer skal da ha funnet en blødende mann i oppgangen i gården og slo alarm. Tre menn ble fraktet til sykehus da politiet ankom stedet, hvorav en døde av stikkskadene han var påført.

Et vitne Dagbladet har snakket med forteller at en mann løp fra dør til dør og banket på hos naboene i morgentimene.

Da bevæpnet politi med skjold og hjelmer ankom stedet, ropte mannen at flere var skadd.

- Det ligger flere der inne. Han ene ligger på badet. Han er mye hardere skadd enn meg, skal mannen ha sagt til politiet.

Kort tid senere kom politiet ut av leiligheten med ille tilredte personer. En av mennene var på beina da politiet kom, men blødde fra hodet.

Flere naboer våknet av skrik fra leiligheten i 2. etasje i bygården i Alnagata 20.

- Jeg hørte alvorlige skrik og jammer fra en mann i 06-tida. Så ble det plutselig stille, men noen minutter senere var det noen som skrek igjen, forteller nabo Hanne Forve til Dagbladet.

BLODIG: To av de skadde ble båret ut av politifolk fra leiligheten i Alnagata i Gamlebyen i Oslo. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
BLODIG: To av de skadde ble båret ut av politifolk fra leiligheten i Alnagata i Gamlebyen i Oslo. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer