20-åringen tror han ble smittet på flyet fra USA

- Jeg er helt sikker, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): En mann og en kvinne (begge 20) ble i går de første nordmennene som ble diagnostisert med svineinfluensa (H1N1).

Både han og den smittede kvinnen fra Skien studerte ex. Phil i ferieparadiset Yucatán i Mexico. Men mannen tror ikke han ble smittet i Mexico, han tror han ble smittet på flyet fra Atlanta etter mellomlandingen på vei fra Mexico.

- Luften på flyet resirkuleres, og jeg er sikker på at det kom derfra, sier Oslo-mannen til VG.


Familiemedlem i isolat

Mannen er isolert og får ikke forlate hjemmet. Han får medisiner, føler seg i god form og sier han ikke har merket sykdommen som noe annet enn en vanlig influensa.

Det er bare de to 20-åringene som har fått påvist smitten i Norge. Ifølge overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet er de begge allerede på bedringens vei.

Samtidig er familien til 20-åringen i Skien også isolert. Det er en fare for at foreldrene og broren til kvinnen er smittet, og de sjekkes nå for viruset. En av dem skal ha influensasymptomer.

- Vedkommende er i begynnelsen av 20-åra og har symptomer som kan tyde på smitte, sier Bjørn Inge Larsen i Helsedirektoratet til Dagbladet.


Flere land på lista

Til nå er det ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) registrert til sammen 3440 sykdomstilfeller over hele verden, fordelt på 29 land. Norge blir det 30.

I løpet av det siste døgnet er fire nye land kommet til på lista over land der influensaen er registrert - og ca. 1000 nye tilfeller er registrert.

Tallet på registrerte dødsfall som følge av sykdommen er 48 - hele 45 av dem er rapportert i Mexico.

• Dette er symptomene på svinefluensa.