Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 arrestert etter massakren på Filippinene

Mistenkt for å stå bak massakren på minst 57 personer.

MASSEGRAVER: Filippinske politietterforskere står ved massegraven der ofrene for mandagens massakre ble begravet. Minst 57 personer ble drept. Foto: REUTERS / Erik de Castro / SCANPIX
MASSEGRAVER: Filippinske politietterforskere står ved massegraven der ofrene for mandagens massakre ble begravet. Minst 57 personer ble drept. Foto: REUTERS / Erik de Castro / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||20 personer er pågrepet på Filippinene, mistenkt for å stå bak massakren på minst 57 personer. Den antatte hovedmannen bak drapene sier han vil overgi seg.


Filippinske sikkerhetsstyrker tok torsdag kontroll over to byer i Maguindanao- og Mindanao-delstatene sør i landet. 200 medlemmer av en halvmilitær gruppe, som er kontrollert av den mektige Ampatuan-klanen, er avvæpnet, opplyser filippinske myndigheter.

Borgermester Andal Ampatuan jr., som mistenkes for å ha stå bak mandagens massakre på et følge bestående av medlemmer og tilhengere av en rivaliserende klan, vil snart bli pågrepet.

- Vi regner med at Ampatuan blir utlevert til myndighetene på fredelig vis i løpet av dagen, sier den militærets talsmann, oberstløytnant Romeo Brawner.

Brawner opplyser også at 20 medlemmer av en milits kontrollert av provinsmyndighetene er blitt arrestert.

Kastet ut av partiet

Andal Ampatuan jr. ble sammen med broren og faren sin kastet ut av president Gloria Arroyos Lakas-Kampi-CMD-allianse. Andal Ampatuan sr. har vært guvernør i Maguindanao i tre perioder, mens sønnen Zaldy er guvernør i Mindanao.

Ampatuan jr. er ennå ikke siktet for noe, men flere øyenvitner har sagt til pressen at de så ham på åstedet for massakren.

- Han har status som mistenkt, sier den nasjonale politisjefen Jesus Verzosa.

Han legger til at hæren fortsetter jakten på dem som sto bak massakren.

- Flesteparten i denne væpnede gruppen har flyktet til et fjellområde i Maguindanao. Det er der våre operasjoner pågår nå, sier Verzosa.

Forbipasserende drept

Alle ofrene for massakren er ikke identifisert, men det er på det rene at 22 av de drepte var journalister. Journalistene fulgte flere medlemmer av Mangudadatu-klanen, som var på vei for å nominere et medlem som kandidat i neste års valg på ny provinsguvernør.

Disse ble bortført av en gruppe på rundt hundre bevæpnede menn, som samlet følget sammen i en åsside. Deretter ble følget angrepet med skytevåpen og macheter. Minst ti tilfeldige forbipasserende ble også drept. Disse ble trolig drept fordi de ble vitne til bortføringen. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media