20 års fengsel for drap på to år gammel datter

Mannen nektet straffskyld hele veien og forklarte han ikke brukte vold mot familien sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som sto tiltalt for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud i Oslo i 2014, er dømt til 20 års fengsel.

Det melder NTB.

Mannen anket dommen på stedet.Mannen har nektet straffskyld  hele veien og forklarte i retten at han aldri har brukt vold mot familien sin.

Mannen var tiltalt for overlagt drap begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Den 37 år gamle afghaneren sto også tiltalt for mishandling av sin kone og for å ha forsøkt å drepe tre av hennes familiemedlemmer.

Den 37 år gamle afghaneren ble funnet skyldig på alle punktene i tiltalen. Aktor, statsadvokat Andreas Schei, la ned påstand om at 37-åringen må dømmes til 20 års fengsel. Dette fikk statsadvokaten medhold i.

I tillegg til straffen på 20 års fengsel, ble han dømt til å betale til sammen 900.000 kroner i oppreisning til familiemedlemmene, skriver NTB.

Datteren satt i morens fang Moren til jenta (2) som ble drept på Ellingsrud i Oslo 23. mai vitnet i rettssaken mot barnets far (37) i Oslo tingrett i april i år.

Toåringen satt på sin mors arm da faren angrep henne. Kvinnen sa hun nesten ikke husker noe fra det som skjedde.

- Jeg husker bare den gode delen av dagen. Og jeg husker jeg hørte slag, og at han ropte «hva har du gjort med søsteren min?».

Det hun hørte var at mannen hennes ble angrepet av broren hennes. Broren hadde kommet til lavblokka på Ellingsrud sammen med kvinnens mor og fetter, etter at hun hadde ringt til dem og fortalt at mannen hadde slått henne etter en krangel.

- Jeg har mistet gleden Slåsskampen eskalerte, og 37-åringen dro til slutt en kniv, som han knivstakk kvinnens familiemedlemmer med, før han drepte sin egen datter som satt på sin mors arm. Jenta døde etter kort tid. Moren sier hun ikke husker hva som skjedde.

- Da jeg var på sykehuset etterpå hadde jeg et bilde av henne i hodet mitt der hun var blodig, at noen bar på henne, sa hun.

- Hvordan har du det nå? spurte statsadvokat Andreas Schei.

- Jeg har mistet gleden, jeg har mistet alt. Jeg vil ikke ut og treffe folk. Jeg er bare hjemme eller på graven til datteren min.

Hun sa hun ikke orket å dra steder som minner henne om datteren.

Skulle ut av Norge Tiltalte kom til Norge i 2009, og fikk midlertidig oppholdstillatelse. Men i januar 2013 fikk han endelig avslag, og beskjed om at han måtte forlate landet. Han hadde fått frist til februar 2014, altså et par måneder før drapet, med å forlate landet.

Han hadde giftet seg i en religiøs seremoni med barnets mor, men de to var ikke formelt registrert som ektepar.

Trivdes ikke i samlivet Mora sa i retten at hun ikke trivdes selv i samlivet med mannen.

- Jeg var ikke lykkelig, men jeg ønsket ikke å skille ham og datteren min fra hverandre, sa hun.

Hun sa hun aldri hadde trodd mannen skulle gjøre noe med datteren.

- Jeg tenkte at han kunne komme til å drepe meg, men ikke henne.

I retten ble det avspilt flere rystende nødsamtaler og videoer i retten.

Dagbladet følger saken.