20 års fengsel for pedo-tiltalt nordmann

Den pedofilitiltalte bergenseren som sitter fengslet i Thailand risikerer 20 års fengsel for sex-overgrep mot to gutter. Strafferammen er 10 års fengsel for hvert tilfelle, og politiet har måttet henlegge minst en av sakene mot 49-åringen i mangel av bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rettssaken mot bergenseren, begynner fredag i Chon Buri provinsrett. Det har ikke vært kjent hva selve tiltalen mot mannen går ut på, men påtalemyndigheten bekrefter at bergenseren er tiltalt for å ha misbrukt to gutter seksuelt. Den ene gutten er 13 år og den andre er 15 år.

- Ifølge thailandsk lov er strafferammen opp til 10 års fengsel for hvert av de to tilfellene, sier statsadvokat Anon i Chon Buri.

Under rettsmøtet fredag vil påtalemyndigheten føre sine vitner. En politimann og den 15 år gamle gutten er innkalt.

- Jeg vet ikke om 15-åringen kommer til å møte opp for å vitne mot nordmannen, men vi har gode beviser når det gjelder de to guttene, mener Anon.

Nekter

Bergenseren var av politiet siktet for sexmisbruk av minst tre mindreårige gutter, men når det gjelder de andre guttene, fantes det ikke gode nok beviser til å reise tiltale, ifølge Anon.

Han sier at bergenseren nekter å ha forgrepet seg mot de to guttene.

- Det er derfor jeg måtte innkalle vitner, tilføyer han.

Rettsmøtet fredag er sannsynligvis det første i en serie møter i saken. I Thailand kan rettsmøtene i en sak bli holdt med flere ukers mellomrom.

- Det går gjerne en måned mellom hvert møte. En sak kan dras ut i flere måneder, kanskje ett år, før dommeren kan fastslå eventuell skyld og straff i en sak, opplyser andresekretær Kjell Kristian Egge ved Norges ambassade i Bangkok.

Forhandler om soning

Norge og Thailand forhandler for tiden om en avtale om soningsoveføring for nordmenn som blir dømt for lovbrudd i Thailand. Utenriksdepartementet håper disse forhandlingene skal være sluttført i slutten av mai.

Bergen politidistrikt ønsker 49-åringen utlevert etter at han har sonet en eventuell dom i Thailand. Grunnen til utleveringsavtalen er at bergenseren rømte fra en usonet dom her hjemme for sedelighetsforbrytelser mot barn.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer