20 av 24 slutter i Klassekampen

20 av de 24 redaksjonelt ansatte i Klassekampen har sagt opp sine stillinger etter at Jon Michelet ble redaktør, skriver Aftenposten. Jon Michelet bekrefter at bemanningen i Klassekampen er blitt svært tynn etter at han overtok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, tallene stemmer, de. Vi får beholde fire av redaksjonens ansatte, en av dem er for tiden i permisjon. Resten er gått til nye jobber, eller er i ferd med å bli ansatt andre steder, sier Michelet.

Han sier den første tiden i Klassekampen har vært tøff, turbulent, morsom og lærerik. Om kort tid utlyses nye stillinger til avisens redaksjon, som vil bli mindre enn den forrige. Michelet regner med at avisens nye regime er i gang fra 15. januar neste år.

- Jeg håper og tror at både de eks-ansatte og jeg har kommet gjennom denne perioden uten for mye bitterhet og hevngjerrighet, sier redaktøren. Michelet er lettet over at ingen av dem som har sagt opp sine stillinger, blir arbeidsledige.

Striden i Klassekampen startet da avisens styre avsatte redaktør Paul Bjerke i høst. Michelet ble plukket ut som ny redaktør til tross for store protester fra de ansatte.

(NTB)