Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 avganger innstilt

SAS Braathens mangler folk i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SAS Braathens har kansellert 20 avganger i dag.

- Vi har for lite besetning, på grunn av ferieavvikling og på grunn av et noe høyere sykefravær enn normalt, sier Knut Løvstuhagen, seniorrådgiver i SAS Braathens til Dagbladet.no.

Avganger fra Oslo til Stavanger, Tromsø, Ålesund, Bergen, Brussel og Amsterdam er kansellert.- Vi tror og håper at ikke antall kanselleringer øker utover dagen, sier Løvstuhagen.

Her kan du sjekke den oppdaterte lista over forsinkete og innstilte fly.

Er dårligst

Lørdag var SAS desidert dårligst blant flyselskapene på Gardermoen, med en punktlighet på bare 44 prosent. 44 av 78 avganger var forsinket. Og denne uka kan det bli ennå verre, tror SAS.

- Vi jobber på spreng nå for å finne folk, men jeg kan ikke love at det ikke vil bli problemer, sier Løvstuhagen til Dagbladet.  

Han avviser at bemanningsproblemene skyldes aksjoner fra pilotenes side.

PÅ BAKKEN: Avganger fra Oslo til Ålesund og Bergen er rammet av dagens innstillinger Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
PÅ BAKKEN: Avganger fra Oslo til Ålesund og Bergen er rammet av dagens innstillinger Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

- Nei, dette er sykdom, primært influensa, sier Løvstuhagen.

Dårlig arbeidsmoral 

Men ifølge Ørjan Thune i den nystartede utbryterforeningen Scandinavian Pilot Union, er ikke arbeidsmoralen helt på topp.

- Jeg kan ikke tro at arbeidsmoralen er den helt store. SAS-ledelsen gjør at ting ikke fungerer. De pusher personalet hardt i alle ledd, sier Thune.

- Selv konsernsjef Jørgen Lindegaard sa nylig at stressede piloter ikke skal fly, sier Thune.

Det er ikke bare i år SAS Braathens har hatt bemanningsproblemer. I 2005 måtte SAS-konsernet «kjøpe» 3000 fridager fra pilotene, for at flyvingene kunne avvikles.

Økt bemanning?

- Vi er ikke for tynt bemannet, men vi er i en situasjon hvor for mange er borte, enten på ferie eller på grunn av sykdom, sier Knut Løvstuhagen.

- Er det aktuelt å øke bemanningen, så dere blir mindre sårbare?

- Det kan jeg ikke svare på. Men det er ingen holdbar situasjon, sier Løvstuhagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media