20 boliger flomevakuert i Rogaland

Store nedbørsmengder og mindre jord- og steinras. - Vi frykter at det skal gå nye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller informasjon om rasene? Send mms/sms til 2400 eller epost til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Store nedbørsmengder og mindre jord- og steinras førte til at 20 bolighus i Gjesdal kommune i Rogaland måtte evakueres natt til i dag.

Høy vannstand i elva og mye regn gjorde situasjonen uoversiktlig og førte til at politiet valgte å evakuere 20 boliger øst i Oltedal. De første meldingene om situasjonen kom klokken 3.15.

Veien stengt

- Vi frykter at det skal gå nye ras, eller at veien skal gli ut på grunn av store nedbørsmengder. Men det er ikke fare for at vi må evakuere flere hus, forteller operasjonsleder Tom Knudsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Hvor mange personer som er evakuert fra de 20 husene, er ikke klart. Men alle skal være varslet og i sikkerhet.

Per Inge Høiland er én av dem som er evakuert.

- Det er jo ikke noe kjekt dette her, men det ser ut til at de har kontroll. Det var en god del vann i kjelleren på huset, men vi har jo kommet oss ut av huset og i sikkerhet, sier han til Dagbladet.no.

20 boliger flomevakuert i Rogaland

Brannvesenet jobber med å pumpe vannet ut av kjellerne, men dette arbeidet kan pågå langt utover formiddagen.

Riksvei 45 gjennom Oltedal er stengt som følge av oversvømmelsen. Den kommunale beredskapsgruppa, rådmann og ordføreren i Gjesdal er varslet om situasjonen i bygda, skriver Aftenbladet.no.

Undersøke fare for nye ras

Ved 7.30-tiden var det usikkert når de evakuerte kunne få flytte hjem igjen, eller når veien kan åpnes. De er innkvartert på et bo- og aktivitetssenter i nærheten.

En geolog skal komme fra Oslo i løpet av dagen for å bistå i arbeidet, men det er usikkert når han kan være på stedet. Han skal undersøke området over bebyggelsen for å kartlegge om det forsatt er rasfare.

- Det er hørt noe rumling og det kan være at det er noe løse stein. Derfor vil en geolog komme for å se på fjellsiden, sier Øverland til tv2nyhetene.no.