Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 døde på jobb for Statens vegvesen på fem år

I løpet av de siste fem årene har 20 mennesker mistet livet under arbeid med nye veier, tunneler og broer for Statens vegvesen, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt 27 personer er omkommet i arbeidsulykker på norske veiprosjekter siden 2000, viser Arbeidstilsynets tilsynsrapporter som VG har fått innsyn i.

Dødstallene har økt voldsomt den siste femårsperioden. Fra 2000 til 2004 omkom fire personer. Mellom 2005 og 2009 mistet tre personer livet. De siste fem årene er 20 personer døde.

Også antall alvorlige skader og mindre skader har økt til det veidirektøren har kalt «meget bekymringsfullt», skriver VG.

- Vi har fått varsel om pålegg i seks av disse ulykkene. Av dem er det tre saker hvor påleggene har blitt stående, og Geilo som ikke er avklart ennå. Vi tar dette på alvor, selv om ikke alltid påleggene har direkte sammenheng med en ulykke, fordi vårt mål er at ingen skal komme til skade, sier Bettina Sandvin, direktør for byggherreseksjonen i Statens vegvesen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling