Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 drept av selvmordsbomber

Rundt 20 mennesker ble drept da en selvmordsbomber gikk inn i lobbyen til Park Hotel i kystbyen Park Hotel i Netanya i Israel i går kveld. Over 70 ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsmann for den israelske regjeringen, Gideon Meir, kaller angrepet en ren massakre, og sier at de vil gjengjelde aksjonen for å beskytte seg selv.

Den militante muslimske gruppen Hamas har tatt på seg ansvaret for udåden. Bombemannen skal være fra Gazastripen, melder CNN.

En talsman for politiet, Gil Kleiman, sier at selvmordsbomberen klarte å komme seg forbi politivaktene ved inngangen til hotellet, og gikk rett inn i lobbyen hvor det var en tilstelning. Lobbyen var dermed full av mennesker da han utløste bomben som han bar på kroppen.

- Ingen kan 100 prosent gardere seg mot en som er villig til å sprenge seg selv i lufta, sier Kleiman. Politiet hadde vært ekstra på vakt, uten at de klarte å stoppe bombemannen.

Byen Netanya ligger nord for Tel Aviv, ved Middelhavet, og byen har vært utsatt for flere bombeaksjoner. Den forrige skjedde 9. mars i år.

Terrorangrepet i dag skjedde mens både palestinere og israelere jobber intenst med å få til en våpenhvile for regionen. USAs utsending, Anthony Zinni, var også i Israel i dag for å legge press på partene.

To væpnede palestinere ble drept av den israelske hæren i Gaza tidligere i dag.

SPRENGT I FILLER: Lobbyen og spisesalen i hotellet ble fullstendig smadret av den kraftige eksplosjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!