20 drept i skyting ved kjøpesenter i El Paso

20 personer er drept etter en skyteepisode ved et kjøpesenter i grensebyen El Paso i den amerikanske delstaten Texas.

FLERE DREPT: Flere personer er blitt bekreftet drept etter en skyeepisode i grensebyen El Paso i Texas. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld norsk tid ble 20 personer drept i en masseskyting ved kjøpesenteret Cielo Vista Mall i Texas. Ytterligere 40 personer er meldt skadd, hvorav minst 26 av dem fortsatt mottar behandling på sykehus, bekrefter Texas-guvernør Greg Abott klokka 01.30.

En mann i 20-åra er pågrepet.

Politiet varslet om skyteepisoden i 20-tida lørdag kveld, og opplyste at de søkte i et svært stort område. Like over midnatt melder nyhetsbyrået AP at en ikke navngitt politikilde bekrefter overfor dem at Patrick Crusius (21) er pågrepet.

- Jeg vet ikke så mye om motiv på nåværende tidspunkt, da den mistenkte fortsatt avhøres, sier delstatsadvokat Ken Paxton til CNN like før klokka 1.

To ikke navngitte politikilder bekrefter overfor Washington Post at politiet etterforsker et manifest som inneholder sympati med Brenton Tarrant som skjøt og drepte 49 mennesker i Christchurch i New Zealand. I sitt eget manifest, hyller Tarrant den norske terroristen Anders Behring Breivik.

20 drept

Det har lenge kommet varierende opplysninger om hvor mange personer som er blitt drept. Klokka 01.30 bekrefter imidlertid guvernør Greg Abbott at 20 personer fra El Paso er blitt drept, og at minst 26 mennesker mottar behandling på syekhus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer