Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 drept i skyting ved kjøpesenter i El Paso

20 personer er drept etter en skyteepisode ved et kjøpesenter i grensebyen El Paso i den amerikanske delstaten Texas.

FLERE DREPT: Flere personer er blitt bekreftet drept etter en skyeepisode i grensebyen El Paso i Texas. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kveld norsk tid ble 20 personer drept i en masseskyting ved kjøpesenteret Cielo Vista Mall i Texas. Ytterligere 40 personer er meldt skadd, hvorav minst 26 av dem fortsatt mottar behandling på sykehus, bekrefter Texas-guvernør Greg Abott klokka 01.30.

En mann i 20-åra er pågrepet.

Politiet varslet om skyteepisoden i 20-tida lørdag kveld, og opplyste at de søkte i et svært stort område. Like over midnatt melder nyhetsbyrået AP at en ikke navngitt politikilde bekrefter overfor dem at Patrick Crusius (21) er pågrepet.

- Jeg vet ikke så mye om motiv på nåværende tidspunkt, da den mistenkte fortsatt avhøres, sier delstatsadvokat Ken Paxton til CNN like før klokka 1.

To ikke navngitte politikilder bekrefter overfor Washington Post at politiet etterforsker et manifest som inneholder sympati med Brenton Tarrant som skjøt og drepte 49 mennesker i Christchurch i New Zealand. I sitt eget manifest, hyller Tarrant den norske terroristen Anders Behring Breivik.

SKYTTEREN: Disse overvåkingsbildene skal vise skytteren som drepte opp mot 20 personer lørdag kveld. KTSM 9 / AFP / NTB Scanpix
SKYTTEREN: Disse overvåkingsbildene skal vise skytteren som drepte opp mot 20 personer lørdag kveld. KTSM 9 / AFP / NTB Scanpix Vis mer

20 drept

Det har lenge kommet varierende opplysninger om hvor mange personer som er blitt drept. Klokka 01.30 bekrefter imidlertid guvernør Greg Abbott at 20 personer fra El Paso er blitt drept, og at minst 26 mennesker mottar behandling på syekhus.

Opptil 40 ble skadd i angrepet.

MÅTTE EVAKUERES: Flere vitner forteller hvordan det var å være på kjøpesenteret i El Paso under skyteepisoden. Video: CNN Vis mer

21-åring pågrepet

Politiet meldte på Twitter at de hadde mottatt «flere meldinger» om at det var sett flere skyttere. Slike opplysninger er ikke uvanlige når det er skyteepisoder, selv om det ofte viser seg å bare være en gjerningsperson.

Det ble også etter hvert meldt om at tre personer var pågrepet som følge av skytingen. Det avkrefter imidlertid politiets talsmann Gomez, som sier at politiet har kontroll på én person.

- Skjøt rundt seg

Minst tre forretninger stengte dørene sine som følge av episoden, skriver CNN.

Talsperson for politiet, Robert Gomez, sier at skytingen hovedsakelig skal ha funnet sted inne på supermarkedet Walmart.

En Walmart-ansatt skal ha ringt til KTSM 9 News, og fortalt at en mann kom inn i butikken og skjøt rundt seg med det som liknet en rifle eller et automatvåpen.

CNN skriver at tre Walmart-ansatte søkte tilflukt hos en restaurant i nærheten like etter at meldingene om skytingen kom. De siterer manageren ved restauranten, som sier at de så «forskrekket ut».

ÅSTEDET: Det er ved Cielo Vista Mall skyteepisoden skal ha funnet sted. Satelittfoto: CNN
ÅSTEDET: Det er ved Cielo Vista Mall skyteepisoden skal ha funnet sted. Satelittfoto: CNN Vis mer

Trump: - Rapportene er veldig ille

Texas-guvernør Gregory Wayne Abbott takker alle som har bidratt under episoden. Han tvitret at han håpte «tragedien» kunne ta slutt på en rask og trygg måte.

Ifølge NBC er den amerikanske presidenten Donald Trump informert om skytingen. Han skal ha vært i kontakt med justisminister William Barr og Texas-guvernør Abbott.

Dette bekrefter Trump i en egen Twitter-melding, der han skriver:

«Forferdelig skyteepisode i El Paso, Texas. Rapportene er veldig dårlige, mange drepte. Jeg samarbeider med både statlige og lokale myndigheter, og politiet. Har snakket med guvernøren for å gi min fulle støtte fra de føderale myndighetene. Gud være med dere alle!»

Episoden utspiller seg samme uke som to Walmart-arbeidere ble skutt, angivelig av en kollega, i Southaven i Mississippi. Fire personer har også blitt skutt og drept i USA denne uka, under matfestivalen Gilroy Garlic Festival i California.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!