Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 drept på rockefestival

20 er drept og mer enn 40 hardt skadd av tre bomber midt under en rockefestival i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske ITAR-TASS melder nå at 20 personer er drept og mer enn 30 er hardt skadd i ekplosjonene på en rockefestival i Russland.

En av meldingene russiske nyhetsbyråer har sendt ut, sier den første bomben gikk av da politiet tok hånd om en kvinne som så mistenkelig ut ved inngangen til festivalen. Denne opplysningen kan indikere at det er snakk om et selvmordsangrep.

Inferfax melder at kvinnen hadde et såkalt shaheed-belte fullpakket med eksplosiver. Offisielle myndigheter er foreløpig ikke tilgjengelig for bekreftelse på det som har skjedd.

Festivalen kalles ”Krylya”, som betyr vinger, og er en svært populær tilstelning for ungdom i den russiske hovedstaden. Den arrangeres på flyområdet Tushino nord for Moskva, melder AP.

Det er foreløpig litt uklart hvor de to andre eksplosjonene skjedde, men det skal ha vært i nærheten av inngangen det også. Tjue minutter etter de to første, ble det rapportert om en tredje eksplosjon i området.

Festivalen arrangeres av den lokale radiostasjonen Nashe Radio. Den trekker flere titusen publikumere, som nå forlater festivalen.

Frykten for nye terrorangrep har vært stor i den russiske hovedstaden siden et teater i Moskva ble okkupert tsjetsjenske terrorister i oktober i fjor. Også da hadde flere kvinner ekslosiver festet til kroppen. En omstridt aksjon av russiske spesialstyrker førte til at 129 av de 800 gislene døde av en narkotisk gass.

<B>DREPT:</B> Politiet fant et pass med et tsjetsjensk navn etter terroraksjonen som drepte og såret titalls publikumere på festivalen.
<B>FORTVILET:</B> En publikumer på rockefestivaler fortviler over terroraksjonen.
<B>FORTVILET:</B> En publikumer på rockefestivaler fortviler over terroraksjonen.