20 funnet halshogd i Irak

Irakisk politi fant 20 halshogde menn sørøst for Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Irakisk politi har funnet likene av 20 halshogde menn i byen Madaen like ved Salman Pak, 25 kilometer sørøst for Bagdad.

Mennene skal alle være i alderen 20 til 40 år og ble funnet ved elvebredden av Tigris torsdag. De var bundet på hender og føtter, sier politikilder.

Det var to politimenn som fortalte om det makabre funnet.

Ifølge VG skal Salman Pak og områdene rundt ha vært i fokus for amerikanske operasjoner for å drive ut militante al-Qaida-medlemmer.

For to uker gikk amerikanske styrker inn i Salman Pak.

Det skal ha vært kamper i disse områdene i den siste tida, men det er uklart om det makabre likfunnet har noe med disse kampene å gjøre.

Flere av hodene skal ha ligget ved siden av de døde kroppene.

En talsmann for innenriksdepartementet forteller at politi og koalisjonsstyrker ble sendt til stedet der likene ble funnet for å etterforske saken.

NOK ET VOLDELIG DØGN: Torsdag morgen eksploderte en bilbombe i  Al-Kadhimiyah nord for Irak. Ti døde og 15 ble såret. Timer seinere ble 20 lik funnet halshogd sørøst for Bagdad. Foto: SCANPIX/EPA
NOK ET VOLDELIG DØGN: Torsdag morgen eksploderte en bilbombe i Al-Kadhimiyah nord for Irak. Ti døde og 15 ble såret. Timer seinere ble 20 lik funnet halshogd sørøst for Bagdad. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Det har vært nok et voldelig døgn i Irak. Torsdag morgen eksploderte en bilbombe på en busstasjon sørøst for Bagdad, og drepte minst 22 mennesker. Over 30 ble skadd.

Den voldsomme bomben satte rundt 40 biler i fyr, og ødela seks butikker i området.

Bare minutter tidligere omkom to og 14 personer ble skadd da to granater fra en granatkaster landet midt i det travle markedet Shurja midt i Bagdad.

Torsdag morgen ble tre britiske soldater drept og en alvorlig skadd da en veibombe traff bilen de satt i i Basra i sør-Irak.

Med disse dødsfallene er totalt 156 britiske soldater omkommet i Irak siden mars 2003, melder CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer