20 granskinger Trump prøver å stanse

USAs president, Donald Trump, er under hardt press fra Demokratene i Kongressen.

VIL IKKE: USAs president, Donald Trump, vil ikke samarbeide med den amerikanske kongressen i en lang rekke granskninger. Foto: REUTERS/Carlos Barria
VIL IKKE: USAs president, Donald Trump, vil ikke samarbeide med den amerikanske kongressen i en lang rekke granskninger. Foto: REUTERS/Carlos Barria Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Demokratene håpet å få spesialetteforsker Robert Mueller til å vitne i Kongressen om Russland-etterforskningen og Trumps rolle 15. mai. Det kommer foreløpig ikke til å skje før seinere, ifølge New York Times.

Den siste tida har det nærmest brutt ut full krig mellom Trump og Demokratene som har flertallet i Representantenes hus.

Demokratene krever blant annet at de får overlevert hele den usensurerte versjonen av Muellers rapport, som blant annet omfatter Muellers etterforskning av minst ti tilfeller hvor Trump kan ha brutt loven ved å hindre justisvesenets arbeid.

Kan bøtlegge

Demokratene vurderer nå å bøtlegge medlemmer av Trump-administrasjonen for å få dem til å adlyde stevningene fra Kongressen. De truer også med å anklage medlemmer av administrasjonen for ringeakt for Kongressen dersom de ikke adlyder stevningene. Det betyr i så fall en kamp i rettsvesenet. Trump på sin side har varslet at administrasjonen ikke vil samarbeide.

Søndag gjorde imidlertid demokratenes komiteleder i etterretningskomiteen, Adam Schiff det klart at de vil ha Mueller til å vitne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer