20 islamister kastet ut fra Norge under terroralarmen

Rundt 20 islamister - asylsøkere og personer som oppholdt seg ulovlig i Norge - ble pågrepet og umiddelbart sendt ut av Norge, i sommer da terroralarmen gikk.

KASTET UT :  Rundt 20 islamister som oppholdt seg ulovlig i Norge, eller hadde søkt om asyl i Norge, ble kastet ut av landet umiddelbart etter at det i sommer ble slått full terroralarm.
KASTET UT : Rundt 20 islamister som oppholdt seg ulovlig i Norge, eller hadde søkt om asyl i Norge, ble kastet ut av landet umiddelbart etter at det i sommer ble slått full terroralarm.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og E-tjenesten hadde indikasjoner på at de fire IS-terroristene som var på vei til fra Syria via Aten hadde en eller flere medhjelpere i Norge.

Parallelt med at terrorjegerne i de hemmelige tjenestene jaktet på de fryktede IS-terroristene, ble Norge saumfart for mulige terrormedhjelpere.

Dette ble iverksatt fordi PST og E-tjenesten hadde grunn til å tro at de fire IS-terroristene som var på vei til Norge, hadde en form for mottaksapparat som ventet på dem. Og skulle legge forholdene til rette, slik at terroristene skulle lykkes med det planlagte terrorangrepet.

- Norske medhjelpere Mellom femti og hundre personer med lovlig opphold i Norge blir ansett å tilhøre den indre kjernen i det ekstreme islamistiske miljøet i Norge. Vel seksti av disse islamistene har vært, eller kriger sammen med terrororganisasjonen IS i Syria og Irak i dag.

Flere kilder understreker overfor Dagbladet at sikkerhetspolitiet ikke klarte å identifisere den eller de som skulle ta imot og bistå de fire IS-terroristene.

Fortsatt jakter norske sikkerhetsmyndigheter på personer som sikkerhetspolitiet frykter sto i ledtog med terroristene med IS-terroristene.

Kastet ut Mens terrorekspertene i PST jaktet på informasjon om et mulig mottaksapparat - som kunne stå klart for å bistå terroristene - ble både Politiets utlendingsenhet (PU) og Utlendingsdirektoratet (UDI) varslet.

UDI satte umiddelbart et søk blant dem som hadde bedt om asyl i Norge.

Asylsøkere som hadde kommet til Norge de siste månedene ble sporet opp. De det var informasjon om kunne være knyttet til ekstrem islamisme ble pågrepet, og umiddelbart fraktet til det lukkede asylmottaket på Trandum.

Flere ble dagen etter satt på et fly og sendt ut av Norge.  

- De som ble tatt og fikk asylsøknadene hurtigbehandlet - da det var terroralarm i Norge - ville åpenbart ikke fått asyl i Norge. De som ble tatt i denne sammenheng var alle direkte knyttet til ekstrem islamisme. Derfor ble sakene hurtigbehandlet og flere personer ble sendt ut av Norge, bekrefter en kilde med detaljkunnskap om jakten på terroristene.  

Flere tatt Samtidig med terror-jakten og pågripelsen av asylsøkere, startet PU og de lokale politidistriktene jakten på personer med ulovlig opphold i Norge.

Både PST, utlendingspolitiet og politidistriktene mottok en rekke tips fra publikum, om mistenkelige personer som hadde kommet på «besøk» til Norge de siste ukene.  

Forskjellige politidistrikt aksjonerte og pågrep personer som oppholdt seg ulovlig i Norge. Personene ble arrestert, avhørt og fraktet til Trandum og dagen etter fraktet ut av Norge.  

Rundt 20 personer - som alle ble satt i forbindelse med ekstrem islamisme - ble under de hektiske terrordagene i slutten av juli pågrepet. Uten at offentligheten fikk vite om det ble asylsakene hastebehandlet, og de som oppholdt seg ulovlig ble umiddelbart transportert ut av Norge.

Flere av dem som ble avhørt og sendt ut av Norge var i søkelyset for å ha kontakt med ISIL. Men det skal ikke være avdekket bevis som knytter noen i Norge direkte til planene om et terrorangrep i Norge.

PÅGREPET :  Etter at islamistene ble pågrepet ble de fraktet til politiets utlendingsinternat på Trandum og deretter sendt ut av landet..Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅGREPET : Etter at islamistene ble pågrepet ble de fraktet til politiets utlendingsinternat på Trandum og deretter sendt ut av landet..Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer