<strong>ELDRESATSING:</strong> Finansminister Siv Jensen legger nærmere en halv milliard kroner på bordet for å teste ut statlig finansiert eldreomsorg. Her fra et tidligere besøk på Solvang sykehjem i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
ELDRESATSING: Finansminister Siv Jensen legger nærmere en halv milliard kroner på bordet for å teste ut statlig finansiert eldreomsorg. Her fra et tidligere besøk på Solvang sykehjem i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

20 kommuner får 450 mill til å teste ut ny eldreomsorg

Finansminister Siv Jensen åpner lommeboka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siv Jensen er klar for å legge 450 mill kr på bordet til kommuner som deltar i forsøksordningen med statlig finansiert eldreomsorg. I kveld deltar hun i NRKs valgdebatt i Karasjok.

- Ja, vi satser nå nærmere en halv milliard på å teste ut statlig finansiert eldreomsorg. Den første bevilgningen kommer i 2016, sier Siv Jensen.

- Hvorfor er dette så viktig, jo fordi vi nå har hatt tredve års debatt om svikt og mangler i eldreomsorgen. Arbeiderpartiet erkjenner at de feilet etter åtte år i regjering, sier Frp-lederen.

Likere omsorg Finansministeren peker på at det er store forskjeller mellom kommunene og mellom sykehjemmene når det gjelder kvalitet.

- Til syvende og sist dreier det seg om å gi eldre mennesker trygghet i hverdagen og god livskvalitet. Nå er tida kommet for å skape en bedre og likere eldreomsorg. Derfor legger vi nå friske penger på bordet for å få prøvd ut et nytt system, sier Siv Jensen.

Desemberfrist 20 kommuner vil bli plukket ut. Oppstart er satt til 1. mai neste år med en varighet på tre år. To forskjellige modeller skal testes ut med 10 kommuner i hver.

- Kommunene må selv søke om å være med i forsøket, fristen er satt til 1. desember. Hensikten er å se om statlig finansiering vil bidra til økt kvalitet, mer likeverdige tjenester over landet og riktigere behovsdekning, opplyser Siv Jensen.

Stolt partileder Frp-lederen varslet allerede under Frp-landsmøtet i mai at fanesaken om statlig finansiert eldreomsorg var på trappene.

- Jeg er veldig stolt av å kunne fortelle at vi har fått gjennomslag for at forsøksordningen med statlig finansiering, sa partileder Siv Jensen.

Og oppfordret partiets lokalpolitikere til å overbevise hjemkommunen om å delta i forsøksprosjektet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer