Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 kvinner døde etter voldtekt

JAKARTA (NTB-Reuters): 20 kvinner døde etter å ha blitt voldtatt under opptøyene i Indonesia i mai, opplyser en framtredende menneskerettsgruppe. Voldtektene skjedde i hovedstaden Jakarta og andre byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sekretæren i menneskerettsgruppen Menneskehetens frivillige forteller at organisasjonen har mottatt 162 rapporter om voldtekt.

17 døde etter å ha blitt voldtatt under opptøyene 13. og 14. mai, mens tre døde senere, ifølge en rapport organisasjonen presenterte mandag. Ni av ofrene ble etterlatt i brennende bygninger etter voldtekten. To begikk

selvmord, mens dødsårsaken for de øvrige ikke blir oppgitt spesielt.

Innsamlede opplysninger tyder på at voldtektene var planlagt og ble gjennomført etter et bestemt mønster. De fleste ofrene var etniske kinesere. Overgriperne kom ofte samlet på en eller flere lastebiler, og det var

alltid noen som ledet gjengene av ungdommer.

Indonesias forsvarsminister har tidligere sagt at det ikke fantes bevis for voldtekter under opptøyene.

Rundt 1.200 mennesker mistet livet under opptøyene i Indonesia. De fleste ofrene var etniske kinesere som ble angrepet fordi de fleste av dem er velstående.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!