Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 lærere drept i Kosovo

20 kosovoalbanske lærere ble massakrert i to landsbyer like ved den albanske grensen i dag, melder albanske myndigheter. En talsmann for FNs høykommissær for flyktninger UNHCR bekreftet i dag at det har funnet sted en slik massakre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serbiske soldater drepte lærerne mens elevene måtte se på, sa Albanias informasjonsminister Musa Ulqini i kveld. Ifølge Ulqini fant massakren sted i landsbyene Goden og Zylfaj, bare noen kilometer fra grensen mellom Kosovo og Albania. Begge landsbyene skal ha blitt jevnet med jorda.

Sjokk

Ulqini viste til øyenvitneskildringer fra kosovoalbanere som flyktet over grensen. Til sammen 176 mennesker skal ha flyktet fra de to landsbyene, de fleste kvinner og barn. Flyktningene var i sjokk, spesielt barna, sa Ulqini. Opplysningene var ikke bekreftet av uavhengige observatører.

Storbritannias forsvarsminister George Robertson sa fredag at de serbiske styrkene nå beskyter kosovoalbanernes landsbyer med tungt artilleri. - Dette er en ny form for krigføring fra deres side, og inngår tydeligvis i serbernes straffeaksjoner etter NATOs angrep mot Jugoslavia, framholdt Robinson.

Etnisk rensning

Robertston tilføyde at det ikke lenger kan herske tvil om at det serberne nå driver med, er en form for etnisk rensing. Forsvarssjef Sir Charles Guthrie sa at president Slobodan Milosevic har beordret nye styrker til å gå over grensen fra Serbia til Kosovo, for å delta i operasjonene der.

- Det han nå driver med, er en ny runde med etnisk rensing, som dersom han ikke blir stanset vil ende med en fullstendig utryddelse av kosovoalbanerne, sa Robertson. Han la til at den serbiske militslederen Arkan, som ble beryktet under krigen i Bosnia, nå opererer i Kosovo.

(NTB-DPA)

I POSISJON:</B> Albanske soldater kjører en kanon i stilling nær grensen mot Kosovo. Serbiske styrker beskyter nå kosovoalbanske landsbyer med tungt artilleri, sier Storbritannias forsvarsminister George Robertson.