20 LO-topper er i Wien: - Det er jævlig mange, da

Mens YS sender fire personer, slår LO på stortromma og bruker 250 000 kroner på ei uke på kongress i Wien.

I WIEN: LO-leder Hans Christian Gabrielsen er i Wien med 19 av sine nærmeste medarbeidere denne uka. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
I WIEN: LO-leder Hans Christian Gabrielsen er i Wien med 19 av sine nærmeste medarbeidere denne uka. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- 20 er jævlig mange, da. Jeg synes det hørtes ganske voldsomt ut, sier Boye Ullmann, Rødt-politiker og organisasjonsarbeider i Rørleggernes fagforening.

- For meg sier det at dette EU-vennlige forumet er høyt prioritert innad i LO, og at «alle» i LO vil være i Wien denne uka, legger han til.

Det er høytidsstemning når Den europeiske faglige samorganisasjonen (DEFS) avholder sin 14. ordinære kongress i Wien denne uka. Kongressen avholdes hvert fjerde år og fagforeningsledere fra hele Europa er samlet i den østerrikske hovedstaden.

En kvart million

LO har seks delegater - og to varadelegater - til kongressen hvor blant annet høyreekstremisme og press mot rettighetene til arbeidstakere i Europa er tema.

LOs delegasjon til Wien er likevel nesten tre ganger større: I alt 20 LO-representanter er i Østerrike denne uka på fagbevegelsens regning. LO anslår at turen koster 250 000 kroner, med hotell og fly til alle 20.

- LO må i utgangspunktet styre sine utgifter selv, men dette hørtes råflott ut. Det er viktig at store aktører som LO tenker på symboleffekten ved pengebruk - LO-ledelsen kan ikke bare farte rundt uten god begrunnelse, sier Erlend Wiborg (Frp) til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer