20 milliarder i måneden til bedriftene

Regjeringen vil at staten skal gå inn og dekke løpende utgifter i bedriftene. Pengene skal deles ut via bankene.

STÅR SAMLET: Finansminister Jan Tore Sanner (H) er klar på at han forventer at alle bedriftseiere er med på denne dugnaden. Video: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Coronakrisen har gitt norsk økonomi en skikkelig slagside. 300.000 har søkt om dagpenger. I tillegg vet vi at mange bedrifter har gått fra full til null drift nærmest over natta. De har ikke inntekt, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) på en pressekonferanse der regjeringen presenterer den nye støtteordningen for bedrifter.

Staten skal nå gå inn og støtte bedrifter med kontanter til den løpende driften. Utgifter til husleie, strøm og forsikring forsvinner ikke, selv om ansatte er permittert, slår Sanner fast.

- Selv om du stanser driften og permitterer de ansatte er det noen utgifter som ikke forsvinner. Forslaget innebærer at staten dekker en del av de faste kostnadene i bedriftene som de ikke kommer unna, en slags kontantstøtte til bedriftene, sier Sanner.

- Raskere enn Danmark

På spørsmål fra Dagbladet om når pengene kan komme på kontoen til kriserammede bedrifter, svarer Sanner som følger:

- Vi har nå jobbet på spreng for å få på plass hovedprinsippene for denne løsningen. Vi ønsket først å presentere den når vi følte oss trygge på at vi også ville gjennomføre den. Som dere hørte fra Finans Norge vil de få på plass de tekniske løsningene innen tre uker. Vi vil allerede neste fredag få på plass regelverket. Målet er at pengene skal på plass raskere enn i Danmark, sier Sanner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer