20 millioner ekstra til domstolene

Regjeringspartiene med ekstrabevilgning til digitalisering.

DIGITAL HOVEDFORHANDLING: Rettssal 250 i Oslo tingrett, hvor rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen nå holdes, er en av landets heldigitale rettssaler. Nå kommer det flere. Foto: Heikko Junge / NTB scanpix
DIGITAL HOVEDFORHANDLING: Rettssal 250 i Oslo tingrett, hvor rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen nå holdes, er en av landets heldigitale rettssaler. Nå kommer det flere. Foto: Heikko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter budsjettbehandlingen på Stortinget har regjeringspartiene blitt enige om å gi Domstolsadministrasjonen, som driver alle landets domstoler, 20 millioner kroner i en ekstrabevilgning i 2020.

Midlene skal brukes til digitalisering.

- Dette er den største budsjettøkningen til domstolene i nyere tid. Nå kan alle saker gjennomføres digitalt. Det vil spare domstolene for store summer, sier Høyres Peter Frølich.

Frølich, som selv har vært advokatfullmektig, sammenlikner opplevelsen i noen norske rettssaker han har vært i med en scene fra «Mot i brøstet»:

- Å gå i retten føles litt som å leve på 90-tallet. Man bruker dagevis på å bla gjennom i dokumenter, og må ha med seg trillekofferter stappfull av ringpermer. Dette blir det slutt på nå, sier Frølich.

Domstolsadministrasjonen sier de vil prioritere investeringer i 25 såkalte satsningsdomstoler.

- Jeg vil foreslå for styret å bruke denne bevilgningen på utstyr slik at det blir mulig med digitale hovedforhandlinger i 25 nye rettssaler. Dette vil fjerne den verste flaskehalsen for å digitalisere domstolene, sier direktør Sven Marius Urke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer