Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20-millionersfest helt gratis for deg

TRONDHEIM (Dagbladet): Kulturopplevelsene står i kø, og de koster ingenting. Når tusenårsbyen Trondheim feirer seg sjøl, skal gjestene slippe å blakke seg for å kunne delta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Feiringen starter 31. mai og avsluttes 8. juni. Festen koster 20 millioner kroner, men hele millionfesten er fullstendig gratis for deg . Det er fri inngang på alle de 294 arrangementene Stiftelsen Tusenårsjubileet har regien for under jubileumsfestuka.

- Vi vil gjøre dette til en folkefest, der alle kan delta, sier informasjonssjef Håkon Ødegaard til Dagbladet.

Kongelig

Festen starter på Trondheim torv lørdag 31. mai, der kong Harald skal hilse jubileumsbyen og foreta den offisielle åpningen av feiringen.

En rekke kjente artister skal opptre på ulike scener rundt omkring i hele byen.

Hovedscenen er lagt til torvet, der blant andre Åge Aleksandersen, Frode Alnæs, D.D.E. og Ole Edvard Antonsen skal opptre.

For barna skjer det noe hver dag i Tordenskioldsparken, og ungdommen får sitt på Nedre Elvehavn. Der blir det ikke bare konserter med grupper som Flava To Da Bone, Postgirobygget og Raga Rockers, men også aktiviteter som rullebrett, klatring og streetbasket.

Budsjettet

20-millionersfesten første uka i juni er hovedarrangementet i Trondheims tusenårsfeiring, som totalt har et budsjett på 50 millioner kroner.

Trondheim kommune har selv gått inn med 20 millioner, staten bidrar med 3 millioner og Sør-Trøndelag fylke med 2,5 millioner.

Det betyr at 20- 25 prosent av alle kulturbevilgninger i Norge dette året går til tusenårsfeiringen.

De resterende 25 millionene er sponsormidler, der vi finner Forsvaret og Posten blant de ti hovedsponsorene.

340 frivillige stiller opp for å få festuka i havn, og det ventes en rekke celebre gjester til byen: Foruten kongeparet, kommer ordførere og kultursjefer fra Trondheims vennskapsbyer og Utenriksdepartementet inviterer med seg alle ambassadørene.

Det ventes også flere utenlandske journalister til feiringen, og NRK1 skal ha en femtenminutters stemningsrapport fra jubileumsbyen hver dag under festuka.