Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 nye serbiske asylsøkere til Fornebu

Ytterligere 20 serbiske asylsøkere fra Kroatia kom til Fornebu lufthavn i dag ettermiddag. Blant de 20 var det flere barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste tre dagene har det kommet 120 asylsøkere fra det tidligere Jugoslavia til Fornebu. Samtlige sier at de kommer til Norge på grunn av kroatisk trakassering, opplyser vakthavende Øivind Hansen ved Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Driftssjef Ruth Irene Øydgarden ved mottakssentralen på Tanum i Bærum tror tilstrømmingen henger sammen med regjeringsskiftet.

Før oktober kom 15-20 serbiske asylsøkere til Norge ukentlig. Nå kommer det mellom 80 og 100 hver uke.

Torsdag kom 70 serbere med fly fra Jugoslavias hovedstad Beograd, og ytterligere 20 med bil og tog. Fredag kom det 42. De fleste er barnefamilier.

- Det har gått signaler ut om vår liberalisering, og det går raskt. Når Sverige har innført visumplikt, og danskene strammer inn, er det ikke unaturlig at tilstrømmingen kommer hit, sier Ruth Irene Øydgarden til NTB.

Det er særlig serbere fra Øst-Slavonia som har strømmet til Norge i løpet av den siste måneden, etter at området igjen kom under kroatisk administrasjon.

(NTB)

HUMANT LAND: - Vi har hørt at Norge er et meget humant land. Derfor har vi valgt å komme hit - bort fra forfølgelse og vold i Øst-Slovonia, forteller en 28 år gammel mann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!