- 20 omkom da FN-fly krasjlandet

Under landing i Kongo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 20 mennesker skal ha omkommet da et FN-fly krasjet under landing ved flyplassen i Kongos hovedstad Kinshasa i dag, melder nyhetsbyrået Reuters

Minst seks lik er funnet i vraket etter flyet, opplyser AFPs korrespondent. Journalisten skal ha vært vitne til ulykken, ifølge NTB.

- Vi sendte åtte personer som fortsatt pustet avgårde til sykehus, men jeg vet ikke om de overlevde. Begge pilotene ble drept, sier en redingsarbeider til Reuters.

Flyet skal ha hatt 29 passasjerer og et mannskap på tre. En FN-kilde opplyser til Reuters at flyet landet med et brak, delte seg i to og begynte å brenne.

- Ingen nordmenn Det norske Forsvaret kan allerede avkrefte at nordmenn var involvert i ulykken.

- Vi har en liaisonoffiser (sambandsoffiser, red.anm.) i Kongo. Vi har nettopp snakket med ham, og alt er vel med ham, sier oberst Petter Hallvard Foght Lindqvist, kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Dagbladet.

En FN-talsmann i Kinshasa opplyser til Dagbladet at det var flyet fra Kisangani til Kinshasa som krasjet.

Dagbladet kjenner til at en norsk kvinnelig diplomat var med det flyet fra Kinshasa til Kisangani i dag tidlig. Flyet som krasjet ved landing i Kinshasa, skal ha vært det samme FN-opererte flyet, på returreisen.

Mye brukt Ruta Kinshasa-Kisangani er mye brukt av norske diplomater og norske journalister, særlig i forbindelse med deres arbeid i Moland/French-saken.

Det norske Utenriksdepartementet (UD) kan verken bekrefte eller avkrefte at nordmenn var om bord i ulykkesflyet.

- Vi har ikke mottatt noen opplysninger om hvorvidt det var nordmenn involvert, ennå. Det er for tidlig å si, sier UDs pressevakt Mariam Naqvi til Dagbladet.