Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 personer er evakuert etter tre branner i Trøndelag

100 mål i bratt terreng sto i brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første brannen startet i Tannvikvågen i Snillfjord i Sør-Trøndelag ved 19-tiden mandag kveld. Anslagsvis 100 mål i bratt terreng sto i brann. Kraftig vind økte spredningsfaren i det tørre terrenget.

Seks beboere i et hus i området ble evakuert og brannvesenet jobbet iherdig for å sikre to andre eneboliger som også var i faresonen. Ingen av husene ble berørt av flammene, og etter midnatt natt til tirsdag roet vinden seg. I alt er 20 personer evakuert.

- Siste status er at vinden har stilnet, og at brannen har gått ned i intensitet, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Tidligere på kvelden mandag fikk politiet melding om gressbrann på Frøya. Ifølge lokalavisen Hitra-Frøya var gresset svidd av bare ti-tolv meter fra kinoen på øya, men brannvesenet fikk fort kontroll over flammene.

I nabofylket i nord meldte Nord-Trøndelag politidistrikt sent mandag kveld at det klokken 22.30 ble varslet om lyngbrann i Uran-området i Flatanger.

Ved 0.30-tidea natt til tirsdag ble beboere i Hasvåg og Småværet. Sterk vind gjorde det vanskelig for brannmannskapene å begrense brannen, og det forelå natt til tirsdag ennå ingen opplysninger om eventuelle skader på fritidshus og boliger i området.

Meteorologisk institutts værtjeneste Yr.no opplyste mandag kveld at en unormalt tørr vinter har bidratt til den store skogbrannfaren. I et obs-varsel opplyser Yr.no at skogbrannfaren er stor på Vestlandet, i Trøndelag og den sørlige delen av Nordland.

(NTB)

Hele Norges coronakart