Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

20 personer mistet livet i limousin-ulykke i New York

Samtlige som var i bilen omkom, da limousinen kjørte av veien. Ytterligere to som ble truffet av kjøretøyet mistet livet i ulykken.

ULYKKESSTED: Politiet i delstaten New York opplyser om at 20 personer skal ha omkommet i bilulykken. Video: WRGB via CNN Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 personer omkom da en limousin kjørte av veien i delstaten New York lørdag kveld. Det opplyser amerikansk politi, ifølge ABC News. Ulykken skjedde i Schoharie like før klokka 14 lokal tid, og er under full etterforskning.

Politiet holdt søndag kveld norsk tid pressekonferanse om ulykken. Der ble det opplyst at flere av de omkomne allerede er sendt til obduksjon. I tillegg gjennomføres det rekonstruksjon av ulykken i et forsøk på å oppklare hva som var årsaken til hendelsen.

ETTERFORSKNING: Limousinene kjørte av veien og ned en bakke. Hendelsen etterforskes, og hva som forårsaket ulykken er uklart. Foto: AP / NTB Scanpix
ETTERFORSKNING: Limousinene kjørte av veien og ned en bakke. Hendelsen etterforskes, og hva som forårsaket ulykken er uklart. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Politiet og trafikksikkerhetspersonell regner med å bruke fem dager på å etterforske saken. Alle som var i limousinen, inkludert føreren, døde i ulykken.

Under pressekonferansen ble det også opplyst at trafikkloven i USA tillater at passasjerer som oppholder seg bak i limousiner ikke har setebelte på seg. Bare føreren og de som sitter i forsetet er pålagt å bruke belte.

Bekreftet

Lokalavisa Albany Times-Union skriver at politiet søndag kveld norsk tid bekrefter antallet omkomne til å være 20.

En anonym kilde som jobber tett på etterforskningen sier til nyhetsbyrået AP at 18 av de døde skal ha sittet i limousinen. De to andre skal ha oppholdt seg langs veien da bilen kom kjørende.

Så folk bli drept

Jessica Kirby (36) jobbet i en butikk like ved, da ulykken skjedde. Hun sier til New York Times at kunder på butikkens parkeringsplass ble truffet og drept under bilulykken.

- Limousinen kom ned bakken, trolig i mer enn 100 kilometer i timen. Jeg vil ikke beskrive hvordan ulykkesstedet ser ut. Det er ikke noe jeg ønsker å tenke på, sier hun til avisa.

OMKOM: Flere døde mennesker lå på bakken der bilen hadde kjørt. Foto: AP / NTB Scanpix
OMKOM: Flere døde mennesker lå på bakken der bilen hadde kjørt. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Uklart hendelsesforløp

Søndag kveld norsk tid har flere av de pårørende blitt varslet. Blant de omkomne skal det blant annet være to brødrepar. Ifølge avisa sier vitner på stedet at man kunne se flere døde som lå på bakken hvor bilen hadde kjørt.

Hendelsesforløpet er så langt ikke kjent, men avisa skriver at limousinen skal ha kjørt ned en bakke i høy fart. Underveis skal den ha truffet en rekke personer som sto eller gikk langs veien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!