MISTER JOBBEN: 20 politifolk har blitt fradømt jobbene sine de siste 10 årene.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MISTER JOBBEN: 20 politifolk har blitt fradømt jobbene sine de siste 10 årene. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

20 politifolk fradømt jobben de siste 10 årene

Og 211 har fått en straffereaksjon, viser en oversikt fra Spesialenheten for politisaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det framgår av Spesialenhetens årsrapport, som nå er offentlig, at bare én av de 20 politifolkene som er fradømt jobben sin, er kvinne, skriver VG.

Korrupsjon I fire av sakene ble polititjenestemannen fradømt jobben på grunn av korrupsjon.

- Saker som har ført til fradømmelse av stilling, har blant annet handlet om grov korrupsjon, seksuallovbrudd, misbruk av stilling, underslag og narkotikabruk.

Alvorlig Selv om kritikere av Spesialenhetens arbeid gjerne gir uttrykk for at flere burde ha vært straffet, må antall saker og straffreaksjoner, vurdert ut fra samfunnets forventninger til politietaten, kunne betegnes som mange nok og alvorlige nok, skriver Spesialenheten i rapporten.

Mangler bevis Spesialenheten skriver videre at de i løpet av ti år har tiltalt, siktet (tilståelsesdom) eller gitt forelegg til 196 personer ansatt i politiet. 15 ansatte er meddelt såkalt påtaleunnlatelse, der det likevel ikke er blitt reist tiltale selv om det finnes nok bevis for den siktedes skyld. (NTB)