Tysk corona-studie:

20 prosent av smittede uten symptomer

Én av fem coronasmittede i Tyskland viste ingen symptomer på covid-19, ifølge en fersk studie. Folkehelseinstituttet (FHI) er ikke overrasket over tallene.

PÅBUDT: I Tyskland er det innført påbud om munnbind hvis du skal på butikken. Her fra en kjøpesenter i Berlin 29. april.Foto: John MACDOUGALL / AFP / NTB scanpix
PÅBUDT: I Tyskland er det innført påbud om munnbind hvis du skal på butikken. Her fra en kjøpesenter i Berlin 29. april.Foto: John MACDOUGALL / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forskerne intervjuet og testet 919 personer i 405 husstander i Gangelt. Kommunen ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen, nær grensa til Nederland, og har vært hardt rammet av viruset.

Gjennom å teste for viruset og antistoffer fant de ut at 15 prosent av befolkningen i Gangelt hadde blitt smittet, og at dødsraten lå på 0,37 prosent.

Studien fra Bonn-universitetet er ennå ikke fagfellevurdert, men resultatet bør kunne gi en antydning om smittespredningen i Tyskland, mener forskerne, som tror at rundt 1,8 millioner mennesker av en befolkning på drøyt 82 millioner allerede har blitt smittet. Det er over ti ganger flere enn antall påviste smittetilfeller.

22 prosent symptomfri

Studien viste dessuten at 22 prosent av tilfellene var asymptomatiske.

- Det faktum at tilsynelatende hver femte infeksjon utvikler seg uten merkbare sykdomssymptomer, antyder at smittede personer som kan smitte andre, ikke på troverdig vis kan identifiseres på grunnlag av gjenkjennelige symptomer på sykdommen, sier studiens medforfatter Martin Exner, leder for Bonn-universitetets institutt for hygiene og folkehelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer