20 prosent flere asylsøkere i år

Men tallet på enslige mindreårige asylsøkere synker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil i år er det kommet 3.310 asylsøkere til Norge. Det er en økning på vel 20 prosent sammenlignet med de fire første månedene i fjor. Samtidig faller tallet på enslige mindreårige asylsøkere.

Den største gruppen asylsøkere i år kommer fra Somalia med en andel på vel 18 prosent. Deretter følger Eritrea med nesten 15 prosent av asylsøkerne. Afghanere er tredje største gruppen med en andel på 8 prosent, viser tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Nesten alle eritreere som søker får asyl i Norge, men avslagsprosenten for Somaliere og Afghanere er noe høyere enn før, viser tallene.

Så langt i år har 166 borgere fra det borgerkrigsherjede Syria søkt asyl i Norge, noe som er en liten økning fra fjoråret. Totalt kom det 327 asylsøkere fra Syria til Norge i 2012. Kun en liten andel får avslag.

273 av asylsøkerne som er kommet til Norge i år opplyser at de er enslige mindreårige. Det er 7 prosent færre enn til samme tid i fjor.

Totalt fikk vel 58 prosent av asylsøkerne som fikk sine saker behandlet i fjor opphold i Norge. Det er en økning fra 52 prosent i 2011.

UDI opplyste til NTB i januar at de forventet at det ville komme omkring 10.000 asylsøkere til Norge i år, noe som er på nivå med fjoråret.

(NTB)