20 ran i regi av barnevernsbarn på tre måneder

I løpet av tre måneder har politiet registrert 20 ran med gjerningsmenn fra et belastet ungdomsmiljø i Grenland i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I løpet av tre måneder har politiet registrert 20 ran med gjerningsmenn fra et belastet ungdomsmiljø i Grenland i Telemark.

Hittil har politiet siktet 17 ungdommer. 14 av de 20 ranene i perioden fra 15. desember til 17. mars er oppklart. Den yngste av de pågrepne er 14 år, mens de fleste er i alderen 16-18 år.

Mange av de unge ranerne har store rusproblemer. Nesten alle har vært i befatning med barnevernet på grunn av tidligere kriminalitet. Fire av ranerne kom direkte fra barnevernsinstitusjon da de begikk ran.

- Blant de siktede er det stor overvekt av ungdom med rusproblemer. De oppgir penger til rus som motiv for ran, sier leder av etterforskningsseksjonen ved Grenland politistasjon, Georg Andersen, til VG.

En av de ranstiltalte sa i Skien tingrett:

- Jeg gikk forbi 7-Eleven og tenkte at jeg kunne gå inn og hente litt penger. Jeg hadde ikke maske eller noe, sa 17-åringen.

Han ble 24. mars dømt til to og et halvt års fengsel. Det skjedde etter å ha ranet en bensinstasjon i Porsgrunn 27. februar. I løpet av halvannet år har han satt fyr på to barnevernsinstitusjoner og ranet to barnevernsansatte. Rullebladet inneholder ellers vold, trusler, tyveri, ulovlig bilkjøring og narkotikaforbrytelser. Han ble plassert i fosterhjem som elleveåring og har som barnevernsbarn bodd på 27 steder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.